• Jan van de Bilt

Verlies na een matige wedstrijd Decrotech Hoofddorp

HOOFDDORP Na de sterke overwinning vorige week, in en tegen Binnenland in Barendrecht, blijven de basketballers van Decrotech in de top van de competitie meedraaien. Coach Karsten is echter van mening dat er een nog beter niveau gehaald kan worden als team. Een moeilijke fase voor een nieuw en jong team om de volgende stap te maken. De resultaten zijn prima.

Om aansluiting in de top te behouden stond er een belangrijke wedstrijd op het programma: het zeer ervaren en fysiek sterke Almere Pioneers kwam op bezoek op vrijdag 10 november in de SKWA. De nummer 2 (Almere Pioneers) tegen de nummer 3 (Decrotech BV Hoofddorp). Het was sowieso een soort "super Saturday" omdat de nummer 1 (Zeemacht) de nummer 4 (Binnenland) trof. De Hoofddorpers verloren helaas met 53-61.

Een in de ogen van coach Karsten een zeer matige wedstrijd op de eerste periode na. Misschien wel de slechtste wedstrijd deze competitie, qua uitvoering en inzet. De Hoofddorpers tonen aan dat hun eigen spel spelen meer biedt dan meegaan in het tempo van de tegenstander. Daarnaast speelden een aantal jongens ruim onder het niveau, een niveau wat ze de voorgaande wedstrijden wel wisten te halen. Daarnaast had Decrotech ook veel pech in het afronden van de makkelijke kansen.

Ofwel zoals er werd gezegd na de wedstrijd: 'we hadden last van de zogenaamde "unfriendly rims"'. Geen man overboord, maar men moet wel gaan werken aan een constant eigen niveau en uitvoering. Want ook dan had men 2 punten kunnen pakken tegen Almere Pioneers. "Maar dit hoort bij het proces, op je bek gaan is meer van te leren dan op halve kracht en uitvoering je punten sprokkelen."

In de dubbele cijfers kwamen: Nikos Kardemis 16 punten en Rogier Drijver 10 punten.