• Judo Yushi
  • Judo Yushi

Vier judoka's Judo Yushi bij beste vijf op meetmoment

NIEUW-VENNEP Judo Yushi heeft goed gepresteerd op het eerste -18 meetmoment van het nieuwe seizoen. Op het Internationaal Residentietoernooi in Den Haag veroverde twee judoka's een podiumplek en eindigde twee judoka's bij de beste vijf in hun klasse.

Luca Needham kwam op de mat tot 46 kg, maar is eigenlijk nog aan de lichte kant voor deze klasse. Het weerhield hem niet om hard te knokken en een derde plaats te veroveren. Needham verloor alleen de tweede ronde en kwam sterk terug in de verliezersronde met drie overwinningen. De strijd om brons won Luca met uchi-mata.

Dion Blanck had eveneens een zware route in de klasse tot 50 kg, maar het lukte hem om de finale te halen. Dat bleek de enige partij die hij niet kon winnen. Blanck moest pas in de Golden Score de winst aan zijn tegenstander laten.

Emilio Otte maakte in de klasse tot 60 kg ook een goede reeks en won vier keer op rij, waaronder van Kugel, een judoka die vorig jaar al namens Nederland in het Europacupcircuit deelnam. Pas in de halve finale moest Emilio zijn meerdere erkennen in Dylan van der Kolk. De strijd om brons was spannend met winstkansen voor Otto, maar toch moest hij genoegen nemen met de vijfde plaats.

Christopher Groot eindigde tot 73 kg eveneens met een vijfde plaats. Groot verloor in de eerste ronde, maar kwam terug in de herkansing. Daar kwam hij nogmaals dezelfde judoka tegen, maar dit keer kon de Venneperse judoka wel winnen. In de strijd om brons stond hij steeds op voorsprong en was hij de dominante judoka. Helaas kon Groot niet tot het einde zijn tactiek volhouden, waardoor het vlak voor tijd mis ging en ook hij met een gedeelde vijfde plaats net buiten het podium viel.

Alle vier judoka's behaalden rankingpunten voor het klassement om internationale selectie voor Europacups af te dwingen. Het volgende kwalificatietoernooi is het Topjudotoernooi Haarlemmermeer op 16 en 17 december, dat door Judo Yushi zelf wordt georganiseerd.

Behalve de -18 judoka's behaalden ook de jongere judoka's prijzen op het Residentietoernooi. Eerste werden Renz Beelen en Katara Dekker. Maira Medema, Mike de Rooij en Thijs Bakker veroverden zilver. Brons was er voor Melle van Es, Nora de Smit, Melvin Koster en Max Stikkelorum.