Vier judoka's Judo Yushi geplaatst voor NK tot 18 jaar

NIEUW-VENNEP In de Goorn vond afgelopen weekend het kampioenschap van Noord-Holland tot 18 jaar plaats. Vier judoka's van Judo Yushi hebben zich via dit kampioenschap geplaatst voor het NK

In de leeftijdsklasse tot 18 jaar stonden ditmaal zeven judoka van Judo Yushi op de mat. In de klasse tot 90 kg was Bas Rongen te sterk voor Jim Smit in de halve finale. Hij won de wedstrijd binnen 10 seconden met vol punt. Ook in de finale kwam Rongen snel op voorsprong. Deze kon hij helaas niet vasthouden, waardoor hij tweede werd.

In de klasse tot 66 kg was het een zware strijd, maar plaatste Kevin Koehof zich met een derde plaats. Kerim Caria maakte ook een mooie reeks; hij werd in deze klasse vijfde.

Bij de dames werd Britt Koolmoes in de klasse tot 44 kg tweede. Zijt won de wedstrijd voor de tweede en derde plaats, maar verloor van de latere kampioen op strafpunten.

Kirsten van Gulik stond vier wedstrijden op de mat in de klasse tot 63 kg. De cruciale wedstrijd voor de derde plaats won ze met houdgreep.

Behalve deze vier judoka's is ook Ilse Buren namens Judo Yushi als nationaal kampioen al geplaatst voor het NK in de klasse tot 52 kg.

Het Nederlands kampioenschap vindt op 4 april plaats in Leek te Groningen.