Vier judoka's Judo Yushi geplaatst voor NK tot 21 jaar

NIEUW-VENNEP Op het kampioenschap van Noord-Holland tot 21 jaar heeft Judo Yushi een bijzondere prestatie geleverd. Vier van de vijf deelnemers van de Vennepse club plaatsten zich voor het NK. De prestatie is vooral bijzonder omdat alle judoka's nog eerstejaars zijn in deze leeftijdsklasse.

Tim Kuipers kwam uit in de klasse tot 81 kg. Hij startte met een verliespartij, maar herstelde zich daarna goed. Kuipers won vervolgens twee keer en behaalde de tweede plaats.

In de klasse tot 66 kg stonden Kevin Snijders en Twan van der Werff op de mat. Beide judoka's wonnen zowel de eerste ronde, de kwartfinale en de halve finale. Van der Werff won zijn partijen allemaal met vol punt door houdgreep, schouderworp en verwurging. Kevin Snijders deed hetzelfde, maar met tweemaal armklem en één keer houdgreep. Er ontstond daardoor een geheel Haarlemmermeerse finale. Ditmaal won Snijders de finale met een schouderworp.

Bij de meisjes tot 44 kg plaatste Britt Koolmoes zich voor het NK. De Vennepse is zelfs nog judoka in de leeftijdsklasse tot 18 jaar.

Alle geplaatste judoka zullen aantreden op het NK dat over drie weken in Nijmegen plaatsvindt.

EERSTE DAN Tijdens het kampioenschap van Noord-Holland vond nog een bijzondere gebeurtenis plaats. Ilse Buren werd officieel gepromoveerd tot eerste dan (zwarte band). Buren werd vorig jaar kampioen van Nederland tot 21 jaar en tot 18 jaar en ontving de bijzondere promotie door het behalen van haar eerste nationale titel.