Vijf podiumplaatsen voor Judo Yushi op NK tot 15 jaar

NIEUW-VENNEP Judo Yushi heeft op het Nederlands kampioenschap tot 15 jaar een topprestatie geleverd met vijf podiumplaatsen. Luca Needham behaalde de titel op het bondskampioenschap.

De jeugdploeg van Judo Yushi heeft op het NK tot 15 jaar een topprestatie neergezet. Namens de Vennepse judoschool betraden zes judoka's, die zich twee weken geleden via het kampioenschap van Noord-Holland hadden geplaatst, de mat in de Omnisporthal in Apeldoorn. Alle zes judoka's behaalden de halve finale en vijf daarvan eindigden op het podium, met als resultaat één kampioen, twee tweede en twee derde plaatsen. Luca Needham werd kampioen van Nederland in de klasse tot 34 kg.

Luca Needham zat de hele dag in een goede 'flow' en won de Noord-Hollandse finale tegen Jason Wong. In de klasse tot 42 kg won Mats Koolmoes een zilveren medaille, een knappe prestatie omdat hij net is overgestapt naar deze gewichtsklasse. Op het Noord-Hollands kampioenschap draaide hij nota bene zijn eerste wedstrijd in deze hogere klasse, op het NK zijn tweede.

Cihan Catal draaide in de plus 66 kg ook een solide NK en behaalde eveneens het zilver.

Emilio Otte (-46 kg) en Jelle van der Werff (-50 kg) waren ook op weg naar de finale en wonnen hun twee voorronden en de kwartfinale, maar lootten vervolgens hun sterkste tegenstanders al in de halve finale. Die konden zij niet winnen, maar het brons werd daarna door beide judoka's wel veroverd. Ook Sammy Beelen stond erg goed te judoën en behaalde de halve finale die zij nipt de halve finale in verlenging (golden score). De wedstrijd om brons kon Sammy net niet winnen, maar Sammy toonde vandaag dat ze aansluiting heeft met de nationale top.

De oudere judoka's waren dit weekend actief in het buitenland. Twan van der Werff werd eerste op de Europacup voor junioren (tot 21 jaar) in Coïmbra in Portugal. Van der Werff won onder andere van de Spanjaard Gaitero Martin, vorig jaar nog tweede op het WK junioren en in de finale van Schipper van Kenamju.

Loek van der Veld en Kevin Snijders traden aan op een internationaal toernooi in Ingelmunster (België). Loek werd bij de heren tot 18 jaar tweede in de klasse tot 66 kg, Kevin Snijders veroverde het brons in de klasse tot 73 kg bij de heren tot 21 jaar.