• Pixabay.com

Eerste zege van het seizoen voor SCW, Kagia, FC VVC en DIOS onderuit

NIEUW-VENNEP Opnieuw feest in Rijsenhout dit weekeinde. Na onlangs nog het 50-jarig jubileum, was nu de eerste zege van het seizoen de aanleiding. Kagia, FC VVC en DIOS gingen onderuit. 

Kagia moest zaterdag een terechte nederlaag slikken. Op eigen veld in Lisserbroek werd het 1-3 voor Valken '68, dat na ruim 20 minuten op voorsprong kwam. Niet veel later bracht Rens Lamboo vanaf de strafschopstip nog wel terug op gelijke hoogte, maar nog voor rust werd het 1-2 voor de bezoekers. Daar kwam in de tweede helft nog een treffer bij, waardoor de wedstrijd in 1-3 eindigde.

De Lisserbroekers, debutant in de 2de klasse, staan momenteel keurig zesde op de ranglijst en treffen komende zaterdag op bezoek in Leiden nummer twaalf Docos. 

SCW In Rijsenhout was het, kort na het jubileumfeest, opnieuw raak. De rood-witten pakten namelijk thuis tegen De Meer de eerste zege van het seizoen. Het werd 5-2 in het voordeel van de thuisploeg, die momenteel tiende staat met drie uit drie. SCW neemt het zaterdag in Bovenkerk op tegen nummer zeven Roda '23. 

VVC FC VVC is opnieuw tegen een nederlaag opgelopen. Na vorige week de eerste overwinning van het seizoen te hebben binnengesleept (2-3 op bezoek bij Blauw-Zwart) was ditmaal op eigen veld in Nieuw-Vennep het bezoekende Gouda met het kleinst mogelijke verschil te sterk: 0-1. VVC gaat zaterdag op bezoek bij nummer vijf VVSB, de Vennepers staan zelf twaalfde. 

DIOS Ook SV DIOS kan meepraten over nipte nederlagen. Drie van de vier wedstrijden die de Vennepse club dit seizoen speelde, gingen namelijk met één doelpunt verschil verloren. Ook zondag was het weer zover voor DIOS, dat Theole met 3-2 zag winnen. De thuisploeg kwam na 10 minuten op voorsprong, maar DIOS kwam in de 20ste minuut langszij: 1-1. 

Dat was ook de ruststand, waarna de bezoekers uit Haarlemmermeer uitstekend uit de kleedkamer kwamen. Na een minuut lag de 1-2 namelijk al achter de keeper van Theole. Die stelde echter na zo'n 10 minuten orde op zaken (2-2) waarna de laatste treffer voor de thuisploeg was. 

Opnieuw een nederlaag dus, maar DIOS doet het alsnog naar behoren in de 2de klasse. De Vennepers staan tiende en nemen het zondag in een heuse polderderby thuis op het Jan Schrama Complex op tegen nummer twee Pancratius.