• OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Foto: Ron van der Steeg

VVC beslist derby al na één minuut

NIEUW-VENNEP De verwachtingen zijn vooraf aan de derby van de polder tussen VVC en SCW hoog gespannen. VVC had weliswaar de laatste twee competitiewedstrijden verloren, maar strijdt nog steeds mee om de bovenste plaatsen. Plaats vier geeft hoogstwaarschijnlijk recht op een plek in de nacompetitie. Met het ongenaakbare EDO is dit voor concurrenten het hoogst haalbare. Om de kloof van zes punten voor een deel te dichten en hun koppositie in de derde periode te behouden, moet SCW winnen.

Al na één minuut spelen kan het strijdplan van de Rijsenhouters de la weer in. Ryan Mc Kee van VVC wordt met een dieptepass weggestuurd, legt de bal breed op topscorer Menno Martens, die simpel de 1-0 binnenschiet. SCW trainer Van Maas: "Mijn verdediging (Maurice v/d Neut red.) staat gewoon te slapen. Ze denken van elkaar dat een ander hem wel pakt!" VVC speelt de eerste helft met de wind in de rug en wordt verder geruggesteund door het hobbelige veld. SCW komt niet aan voetballen toe. Als ze voor het doel van VVC komen, staat daar altijd nog de uitblinkende keeper Thierry Wesseling. Vlak voor rust maakt Van der Neut zijn fout een beetje goed, door een inzet van Martens van de lijn te halen.

SCW heeft de eerst tien minuten na rust de mogelijkheid om langszij te komen. Wesseling heeft twee katachtige reflexen op inzetten van Milton Cooman en Niek den Breeijen. Op de andere helft redt keeper Van Turenhout een bijna zeker doelpunt van Pieter van Staveren. Zo blijft het 1-0 voor VVC in een matte derby, die overigens onberispelijk werd geleid door de vrouwelijke scheidsrechter mevr. Shukrula. Zij had geen enkele kaart nodig om de 22 kemphanen uit elkaar te houden. Scheidend trainer Piet van Duijn ziet de komende weken weer positief tegemoet :"We moeten nu een serie maken tegen de mindere tegenstanders. Een plaats in de nacompetitie kan ons dan niet meer ontlopen. Het zou zo voor mij een mooi afscheid kunnen worden!"

Oud Haarlem prof Rini van Roon is volgend seizoen zijn opvolger.