• Redactie

VVC en trainer Van Roon: geen contractverlenging

NIEUW-VENNEP Er komt aan het eind van dit seizoen geen verlenging van de samenwerking tussen FC VVC en trainer Rini van Roon. Dat zijn beide partijen vorige week overeengekomen. "In goed overleg", aldus Van Roon die zijn VVC dit weekend met 2-3 zag verliezen van United/DAVO in een, volgens de trainer, 'heel slechte wedstrijd'.

Wat daar de oorzaak van was, blijft gissen. Over het effect ervan is meer duidelijk. "Je staat nu op een 7e plaats met 16 uit 12, terwijl koploper Stormvogels 31 punten uit 12 wedstrijden heeft. Dat gat is wel heel erg groot geworden. Dus wil je nog iets bereiken dit seizoen, dan moet het via een periodetitel. Maar door het verlies van vandaag wordt de kans daarop erg klein. Deze wedstrijd had je gewoon moeten winnen."

Na de fraaie wedstrijd tegen Pancratius uit in Badhoevedorp had hij daar ook wel op gehoopt. "Die was gewoon goed en dan hoop en verwacht je dat je die lijn kunt doortrekken. Maar niets van dit alles. Dit was wellicht de slechtste wedstrijd die ik VVC heb zien spelen in de periode dat ik hier trainer ben. Echt. Een grote deceptie. Deze klap komt hard aan." Die teleurstelling wordt nog extra gevoed doordat de thuisclub met 1-0 voorkwam. Maar na de 1-1 en 2x geel voor VVC werd het 1-2, 1-3 en tot slot 2-3.

"De spelers waren, terecht, ook zwaar teleurgesteld. Want nogmaals - winst had echt een groot verschil gemaakt. Nu ga je de winterstop in met een kater."

Hoe het nu verder moet, staat voor hem zelf inmiddels wel vast. "Wat mij betreft moeten we blijven strijden voor minimaal een periodetitel. Dat is nog de enige manier waarop je dit seizoen kunt redden. Dat staat helemaal los van het feit dat ik aan het eind van dit seizoen weg ga. Ik geloof er nog in. Aan mij zullen ze niet zien dat ik weg ga."

Op de vraag hoe de spelers hebben gereageerd, laat hij weten 'dat de mededeling voor kennisgeving is aangenomen'. Hij had ook niet anders verwacht. "Daar moet je als trainer ook nuchter in zijn. De een komt, de ander gaat. Als trainer ben je maar een passant."

Het bestuur van VVC bevestigt via de site dat beide partijen in goed overleg hebben besloten de samenwerking na dit voetbalseizoen niet voort te zetten. "Zowel FC VVC als Van Roon hebben erkend toe te zijn aan een nieuwe uitdaging." Het bestuur bedankt Van Roon voor zijn bijzondere inzet in de afgelopen drie seizoenen, zijn grote betrokkenheid bij de selectie van FC VVC en de club in z'n geheel.

Wat Van Roon na dit seizoen gaat doen, is nog niet bekend.