• Youp van der Steeg
  • Youp van der Steeg

VVC op alle fronten afgetroefd door SCW

NIEUW-VENNEP Het gebeurt zelden dat de Vennepse ploeg op voetbaltechnisch gebied de mindere is van SCW. Vandaag toonden de Rijsenhouters aan dat het op beide gebieden mogelijk is, dus ook op inzet. Na negentig minuten gaf het scorebord 1-2 aan en dit was misschien nog wel te weinig. SCW begint voortvarend aan de derby. Al in de 9e minuut schuift spits Jef de Vilder de 0-1 binnen.

SCW-trainer Edwin van Maas had vergeleken met vorige week een tactische wissel toegepast. Hij posteerde Patrick Duarte( ex-VVC) centraal op het middenveld naast de weer fitte aanvoerder Kevin van Pelt. De beweeglijke De Vilder verhuisde daardoor een linie naar voren. Op het middenveld werd VVC volledig overlopen. Duels worden niet aangegaan en de passing van achteruit is bedroevend.

VVC-trainer Rini van Roon heeft daar een klein excuus voor: "Er zijn een aantal spelers vertrokken en gestopt. Op vijf cruciale posities heb ik het team moeten veranderen. Je mist routine en ervaring in de ploeg." In de 27e minuut benut Van Pelt de ruimte en haalt uit; 0-2. Een houdbare bal die keeper Thiery Wesseling te machtig is. De tweede helft probeert VVC het nog wel, maar de aansluitingstreffer valt pas in de 90e minuut. Ruben Guda rondt een voorzet van Jasper de Bie af. Als in blessuretijd Jordy Zegstroo van SCW 'rood' krijgt voor het van achteren neerhalen van een speler, heeft Van Maas het nog twee minuten benauwd. Zijn jonge keeper Keby van den Dool (18 jaar) houdt zijn hoofd koel en houdt zijn doel schoon, waarna het feest voor de Rijsenhouters al op het veld kan beginnen.