VVC wint weer en speelt zich bijna veilig

NIEUW-VENNEP Er is een klein wondertje in de maak voor VVC. Want na de winst van vorige week, is er deze zaterdag opnieuw gewonnen. En dat in een periode waarin definitief bepaald wordt wie degradeert, nacompetitie speelt of veilig is. Dat laatst begint steeds meer te lonken aan de horizon van Nieuw-Vennep, want de mannen van hoofdtrainer Rick van IJzendoorn hebben gedaan wat ze moesten doen: winnen van VVA Spartaan. En hoe! Met maar liefst 2-5 waarvan Kay de Koker (in 2015 nog belofte van het jaar) er maar liefst drie voor zijn rekening nam. De 0-1, de 1-4 en de 1-5. Donny van Zandwijk zorgde overigens voor de 0-2 en Kevin van Vilsteren voor de 0-3. Tussendoor werd vlak voor rust nog een penalty gemist, anders had het na 45 minuten al 0-3 gestaan. Nu viel die 0-3 na de thee.

"Ook goed natuurlijk", laat een tevreden Van IJzendoorn weten, want op dat moment was VVA/Spartaan min of meer uitgespeeld. "Hun 1-3 werd bijna meteen gevolgd door onze 1-4, want eindelijk zat het eens mee. Naast het feit dat er gewoon goed gevoetbald werd. Dat mag ook wel gezegd. Dat gesprek op die bewuste maandagavond heeft duidelijk effect gehad."

Volgens IJzendoorn wordt de wedstrijd tegen hekkesluiter Robinhood (28 april, thuis) cruciaal. "Als je die wint, dan mag je er toch wel vanuit gaan dat je veilig bent. Voorlopig ziet het er na vandaag in ieder geval wel iets beter uit dan enkele weken geleden."