"We spelen tegen de beste teams van Nederland"

HOOFDDORP Geen studiogast deze week voor MeerSport-mannen Bas Scharwachter en Rick Middel, wel telefonische gasten. Turntalent Casimir Schmidt zou zijn opwachting maken, hij lag echter ziek op bed. Aan de lijn hingen voetbalster Lieselotte Wels en hockey-coach Björn van der Dussen.

Bij het Amsterdamse SC Buitenveldert, dat uitkomt in de Topklasse, staat de Hoofddorpse Lieselotte Wels in de punt van de aanval en dat doet zij niet onverdienstelijk. "De teller staat op zeven doelpunten. Voor nu is dat een goed aantal, maar ik ben nog niet helemaal tevreden. Vorig jaar had ik er op dit moment van de competitie al meer in liggen", zegt Lieselotte.

Bas vraagt zich af of Lieselotte zichzelf als type spits kan vergelijken met een vrouwelijke aanvalsleider van hoog niveau, zoals de bij Bayern München spelende Vivianne Miedema. "Miedema is van uitzonderlijke klasse. Prachtig om voor zo'n club te mogen spelen. Maar ik weet niet of ik met haar vergeleken kan worden. Een trainer heeft me vroeger weleens vergeleken met Dirk Kuijt vanwege mijn vechtlust en drive. Ik ben ook wel een type balletjesafwachter, net als Klaas-Jan Huntelaar. Misschien ben ik een beetje een kruising tussen die twee spelers als spits".

Lieselotte denkt niet dat zij het clubniveau van iemand als Vivianne Miedema nog kan bereiken. "Ik ben nu 25 jaar oud. Vijf jaar geleden heb ik ervoor gekozen om het bij Buitenveldert te proberen. Ik voetbalde bij Overbos in de Tweede Klasse. Buitenveldert speelt Topklasse en dat is toch wel het hoogst haalbare. Drie jaar geleden heb ik in de Topklasse 22 goals gemaakt, best wel veel. Toen kwam er echter geen club van hogerop voor mij. Dan weet je al dat het klaar is. We kunnen ook niet promoveren naar de Eredivisie. Maar kampioen worden kan dit jaar wel en dat gaan zeker proberen", besluit Lieselotte.

HOOFDDORPSE BRANIE Voor het eerste mannenteam van hockeyclub MHC de Reigers begon afgelopen weekend de zaalcompetitie. Het gepromoveerde team maakte voor het eerst zijn opwachting in de Hoofdklasse, het hoogte niveau in Nederland. "En dat ging behoorlijk goed", zegt trainer Björn van der Dussen. "Het komt niet vaak voor dat een club die Eerste Klasse speelt op het veld in de zaal uitkomt in de Hoofdklasse. HC Den Bosch, Scharweijde, Almerse HC, de teams waar we nu tegen spelen, behoren tot de beste van Nederland."

"Afgelopen weekend hebben we gespeeld tegen Schardweijde en Den Bosch. Tegen Scharweijde waren we nog wel wat onder de indruk van hun tempo. Die ploeg heeft de afgelopen jaren echt in de top van Nederland gespeeld. In de rust keken we tegen een 4-0 achterstand aan. We hebben de koppen bij elkaar gestoken en vroegen ons af waarom we hier eigenlijk staan."

"We zijn toen gaan spelen met Hoofddorpse branie, zoals wij dat noemen, en vervolgens ging het een stuk beter. En dat resulteerde erin dat we meer grip kregen, het passen ging beter. We speelden daardoor een heel goede tweede helft. Het werd uiteindelijk 6-3. Maar dat goede gevoel namen we mee naar de volgende wedstrijd", zegt Björn .

"En die wisten we wel te winnen tegen Den Bosch. En als je kijkt naar de wedstrijd was dat eigenlijk helemaal niet zo verrassend. We stonden met 2-0 voor maar had het ook zomaar 3-0 of 4-0 kunnen zijn. Na rust kwam Den Bosch dan ook behoorlijk opzetten. Hoog tempo, goed verzorgd spel. Zij kwamen terug in de wedstrijd en het ging vervolgens gelijk op. Als je dan 2 minuten voor tijd de winnende goal maakt doet dat wat met je team, maar ook met de supporters die mee waren."

Ondanks het uitstekende resultaat tegen Den Bosch blijft de doelstelling duidelijk voor MHC de Reigers. "Dat is handhaven. Dat kan rechtstreeks door vierde of hoger te eindigen in onze poule. Het kan ook via de play-outs, mochten we vijfde worden. Het doel is in ieder geval om niet te degraderen.

MeerSport is iedere maandagavond van 19 uur tot 20 uur te beluisteren op Meerradio, te vinden op 105.5 FM en 106.6 FM of via Meerradio.nl. Volg MeerSport op Twitter (@MeerSport) en Facebook (@MeerSportRadio) voor het laatste Haarlemmermeerse sportnieuws.