• Jan van de Bilt
  • Jan van de Bilt

Wederom winst Decrotech mannen op ZAC Zwolle

HOOFDDORP Na een flink pak slaag vorige week tegen Red Stars was het vooral zaak om niet bij de pakken neer te gaan zitten voor de Decrotech mannen. Zaterdag kwam ZAC uit Zwolle op bezoek in de SKWA. In de eerste wedstrijd hadden de Hoofddorpers basketballers hier met 2 punten verschil van weten te winnen. Ook nu werd het een spannend eind met uiteindelijk een nipte winst voor de Hoofddorpers, 69-65.

Kevin van Duuren begon erg sterk en nam de eerste 9 punten van de Decrotech mannen voor zijn rekening. Zwolle kan echter ook een aardig balletje schieten van afstand tegen toch opnieuw een te slappe defense. Ruststand 25-38 in het voordeel van de Zwollenaren.

Om de box and one defense van Zwolle te ontregelen werd afgesproken om een drive and kick offense te spelen, waarna Kevin van Duuren pas in het spel werd betrokken om zo wat meer dreiging te kunnen vormen. Het devies om in een harde defense voor balwinst te gaan en de break te benutten is eigenlijk het beste voor dit team en daar moest voor gewerkt worden. Met een zeer aanvallend team om zo scorend iets voor elkaar te krijgen en dan de defense maar op arbeid te doen.

Na 3 minuten kwam de run waarvoor zo hard gewerkt werd met 13-4. Zo werd de achterstand teruggebracht naar 4 punten. Nick Visser liet in deze fase zien dat hij met de week groeit, hij maakte een paar mooie scores en vermeed het contact zeker niet tegen de fysiek sterkere Zwollenaren. In de laatste minuten werd er terug gewisseld naar een verdedigend sterkere bezetting om zo aanvallend heel even adem te kunnen halen.

Nu zaak om dit vol te houden. In de derde minuut zorgde Tommy van Leeuwen ervoor dat de Decrotech mannen langszij kwamen en daarna zelfs op voorsprong met een mooi drietje en een mooi jumpertje van midrange.

Langzaamaan werd er terug gewisseld naar de aanvallende formatie om zo proberen druk te houden op de tegenstander. Het pakte in de eerste minuten niet helemaal goed uit toen Zwolle de leiding weer overnam en op een 5 punten voorsprong kwam bij 55-60. In de 7e minuut werd een time out genomen om de koppies goed te zetten. De achterstand bedroeg 6 punten en dan is er nog van alles mogelijk bij basketball. Nick Visser zorgde met 3 driepunters ervoor dat de aansluiting daar was en de Decrotech mannen zelfs weer op een 2 punten voorsprong bracht. In de laatste minuten probeert Zwolle de klok te spelen, maar Sjoerd Langedijk en Kevin van Duuren maakten het geheel vanaf de vrije worplijn vakkundig af en zo kwam de eindstand op 69-65.