Winnend Pioniers ziet concurrent Kinheim winnen van koploper

HOOFDDORP Vaessen Pioniers heeft donderdagavond met minimaal verschil gewonnen van De Glaskoning Twins. Op enkele kilometers afstand trakteerde concurrent Kinheim koploper Neptunes op een verliespartij (5-4). Zaterdag en zondag mogen de Hoofddorpers het drieluik afronden tegen Twins in Sportpark De Slotbosse Toren in Oosterhout.

De Hoofddorpers begonnen donderdagavond meteen goed aan de eerste van drie wedstrijden tegen Twins, al had het volgens hoofdcoach Dè Flanegin nog veel beter gemoeten. Nu bleef het bij één punt, ondanks de vele spelers die aan slag kwamen.

In de tweede inning kwamen er nog twee punten bij, waarna Twins sterk terugkwam in de derde inning. Werper Huijer moest maar liefst vier honkslagen incasseren met als gevolg een 3-6 tussenstand. Die achterstand werd echter weer goedgemaakt in de tweede helft van de zevende inning, waarna Jonah Van Bemmelen bij Pioniers de pitching overnam. Hij werd even later vervangen door Maickel Rietel die Twins geen kans meer gaf.

De wedstrijd werd definitief beslist in de tweede helft van de negende inning. Quintin De Cuba begon met een tweehonkslag en zijn collega's zorgden dat hij naar het derde honk kon. Als gevolg van een wilde worp kon hij het zevende en winnende punt scoren.

Dezelfde avond zorgde Kinheim voor een verrassing door koploper Curaçao Neptunus met 5-4 te verslaan. De ploeg uit Haarlem staat nu vierde met drie punten onder Pioniers (3e), maar drie punten voor De Glaskoning Twins (5e).