• Jan van de Bilt

Winst in tweede thuisduel Decrotech Hoofddorp

HOOFDDORP Na het teleurstellende resultaat in Enschede van vorige week stond afgelopen weekend het duel tegen Blauw-Wit uit Roosendaal op het programma in de SKWA. Op papier een gelijkwaardig team. De Hoofddorpse basketballers pakten hun tweede thuiswinst met 64-43.

De eerst helft bleek dat Blauw-Wit gelijkwaardig was. De tegenstander had aardig wat opties, maar het lukte de Decrotech mannen ook. Soms waren de Hoofddorpers iets te onzorgvuldig in balbezit en na 9 minuten keek men tegen een 3 punts achterstand aan.

Zorgvuldiger in balbezit en verdedigend beter communiceren op screens en back-doors, was het devies van coach Karsten. Aanvallend lukte het niet om zorgvuldiger te zijn, verdedigend ging het beter, maar na verloop van de wedstrijd had enkel Blauw-Wit een aantal punten kunnen noteren en verrassend genoeg vluchtte Blauw-Wit in een time-out. Dat was het moment om het aanvalsspel te verbeteren. Verdedigend had Hoofddorp het perfect voor elkaar en liet nog maar 6 punten toe. Het gaatje was geslagen. Ruststand 33-22.

Na de rust startte Blauw-Wit in een zone verdediging, maar ze vergaten dat alle 11 spelers van Decrotech een aardig balletje kunnen schieten. Rogier Drijver toonde meteen aan dat hij tegen een zone spelen wel prettig vindt en van afstand begon te knallen. Verdedigend stond het nog steeds als een huis en na 5 minuten was de voorsprong tot 20 punten opgelopen De zone ging de prullenbak in bij de tegenstander en verdedigend gingen de Hoofddorpers een tandje lager spelen.

De rest van de wedstrijd was slechts een formaliteit. Eindstand 64-43. In de dubbele cijfers kwamen Nikos Kardamis (12), Dexter Esajas (12), Rogier Drijver (12) en Sjoerd Langedijk (10).