• Ezra Verboom met recht concurrent Sven Roosen

    Eigen foto

Zilver voor Ezra Verboom bij NK atletiek

HOOFDDORP Goede weersomstandigheden bij de Nederlandse kampioenschappen atletiek voor junioren in Emmeloord. Ezra Verboom weet beslag te leggen op een zilveren medaille op de 400 meter horden.

De rugwind is vrijdag in het voordeel van de sprinters.  AVH-atlete Ilse Hogeveen mag al vroeg in de middag starten op de 100 meter. Direct gaat ze onder de 13 seconden, wat een persoonlijk record oplevert. De halve finale is er nog een betere rugwind en gaat ze nog wat sneller. En wordt het voor Hogeveen in 12.80 seconden. Junior B Yoeri Verburg staat ook aan de start en verbeterd zijn PR naar 12.12 seconden. De 100 meter is voor Bart Schaper een risicovol nummer door een gevoelige hamstring. Maar hij weet er een prima race van te maken door 11.87 seconden op de klokken te brengen.

Wat later op de avond is het de beurt aan de 400 meter hordelopers. Ezra Verboom is een van de favorieten voor een medaille. In de series doet hij rustig aan de door zich te sparen voor de finale. Hij wint makkelijk zijn serie en is dus meteen een finalist. Heel wat meer werk heeft Yoeri Verburg. In een mooi ritme gaat hij over zijn horden en finisht in een pr van 62.84 seconden. 

Op de zaterdag is de finaledag op de 400 meter horden voor Ezra Verboom en zaak om zo dicht mogelijk bij favoriet Sven Roosen te blijven. De start is goed en kan tot 200 meter voor de concurrentie blijven. Favoriet Sven Roosen komt echter onderlangs in de tweede bocht maar Verboom geeft zich niet zo snel gewonnen. Hij perst er nog een sprint uit, maar helaas net te kort. Maar er is zilveren medaille en een prachtige clubrecordtijd van 53.21 seconden.

Wat later in de middag is het optreden van Rob van Limpt op de 2000 meter steeple. Veel wind op deze afstand maar Rob maakt er goed gebruik van door achter in de groep het tempo te volgen. Pas in de laatste ronden versnelt de kopgroep en moet Rob lossen. Maar zijn 8ste plaats in deze finale is het een mooie klassering in een nieuw clubrecord van 6.53.69 minuten.