• Pr.

ZPCH organiseert voor tweede keer NK korte baan

HOOFDDORP Zwemvereniging ZPCH organiseert samen met de KNZB, de Gemeente Haarlemmermeer en Sportfondsen van 21 tot en met 23 december voor de tweede keer het Open Nederlands Kampioenschap (ONK) korte baanzwemmen in het SKWA in Haarlemmermeer.

Meer dan 600 zwemmers en hun begeleiders zullen de weg naar het Sportcomplex Koning Willem Alexander weer weten te vinden. Naast nagenoeg alle Nederlandse zwemtoppers en de Paralympische zwemploeg, zullen ook een aantal ZPCH zwemmers aan de start staan: Imani en Kaylee de Jong, Sander Kirilova, Collin Degenaars, Madelon Dijkstra, Maike van de Velde en Caroline Boxman.

Tijdens deze drie dagen worden diverse evenementen georganiseerd, waaronder de mogelijkheid om met Olympisch Kampioen Maarten van der Weijden een aantal baantjes te zwemmen. Maarten komt op donderdag 21 december van 20 uur 12 uur achter elkaar zwemmen.

Dit is zijn voorbereiding op de Elfstedentocht (200km) die hij volgend jaar gaat zwemmen. Iedereen is welkom en kan zich via de Facebookpagina van ZPCH opgeven om op 21 december tussen 20 en 22 uur met Maarten mee te zwemmen.

De kosten bedragen 5 euro, waarbij de opbrengst volledig ten goede komt aan de foundation van Maarten, welke zich richt op de bestrijding van kanker www.maartenvanderweijdenfoundation.nl.