• Foto: Ron van der Steeg

Zwanenburg had punt verdiend tegen AGB (0 - 1)

ZWANENBURG De uitwedstrijd ging nog met 6 - 1 verloren, maar vandaag was er sprake van meer gelijkwaardigheid. AGB bestaat uit 11 balverliefde spelers, sierlijk, parmantig soms en niet zelden sterven hun acties in schoonheid. Zwanenburg moet het hebben van noeste arbeid en strijd waarin spits Ruben Karels en middenvelder Mark Mul altijd vooropgaan.

AGB kwam goed uit de startblokken en drong Zwanenburg direct in het defensief. Er ontstonden enkele schietkansen waarbij keeper Rene Jonker zijn mannetje stond. In de 20e minuut was het toch raak voor de Amsterdammers. Over links kwam een aanvaller gevaarlijk door, werd gehaakt in het strafschopgebied maar de scheidsrechter liet doorspelen. Mede-aanvaller Sergio Comvalius kon de bal overnemen en snoeihard binnen schieten. Een terechte voorsprong op dat moment. Trainer Simsek wisselde Mitch Snijders voor Tim Hollander en haalde Anil Ergun terug naar de verdediging. Deze wissel bracht meer balans in het elftal van Zwanenburg. Langzaam maar zeker wisten de Haarlemmermeerders zich onder het snelle voetbal van AGB uit te spelen. Na de rust beet Zwanenburg, daartoe aangemoedigd door trainer Simsek, ook in de directe duels steeds feller van zich af. Over de geleverde arbeid en inzet kon Simsek vandaag beslist geen klagen hebben.

In de 5e minuut van die 2e helft kon Melvin van den Bosch na een afvallende bal heerlijk uithalen. Zijn pegel belandde op de lat. Daarna probeerde Zwanenburg door te drukken, maar faalde het een aantal keer in de eindpass. AGB kreeg uit een corner nog een grote kans, maar ook de Amsterdammers bleken weinig trefzeker. Een kwartier voor tijd nam Ruben Karelse een vrije trap razendsnel. Hij bracht van den Bosch in balbezit die op de keeper af kon lopen. Zijn inzet werd gekeerd. Even later kwam Patrick Selvi na een verre ingooi in een zeer kansrijke schietpositie. Wat een zeker doelpunt leek, werd niets. Selvi raakte de bal helemaal verkeerd. De Zwanenburgse energie raakte daarna een beetje op en AGB wist de zege over de streep te trekken. Op basis van de beleving, maar ook de gekregen kansen in vooral de 2e helft had Zwanenburg vanmiddag recht op een punt.