• OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zwanenburg komt goed uit de winterstop tegen Ouderkerk (2 - 0)

ZWANENBURG Trainer Mehmet Simsek had zijn elftal op een paar posities aangepast: Ruben Karelse stond in de spits en Anil Ergun was als laatste man opgesteld. Bij elke spelhervatting werd het hoofd van Karelse gezocht. Niet onterecht, want hij is een uitstekend kopper. Ergun bleek een rustgevende factor achterin. Zwanenburg had de eerste fase van de eerste helft het betere van het spel, zonder echt uitgespeelde kansen te creëren.

In de 32e minuut kreeg Zwanenburg een corner. Keeper van Luijn stompte de bal verkeerd weg waarna Karelse vrij kon inkoppen. Op aangeven van de grensrechter keurde scheidsrechter El Haijaji het doelpunt af. Ouderkerk heeft een elftal met enkele lange voorhoedespelers. Deze werden steeds met lange ballen gezocht. Koppend speelden zij echter weinig klaar. Middenvelder Mark Mul van Zwanenburg ontpopte zich deze middag als de aanjager op het middenveld. Hij onderscheidde zich door zijn technische vaardigheden en spelinzicht. Langs de lijn spoorde trainer Simsek zijn spelers voortdurend aan toch vooral scherp te blijven. Zwanenburg verspeelde dit seizoen namelijk al eerder een voorsprong waarna het steeds met lege handen stond. Hoewel de meeste Zwanenburgse aanvallen stierven in schoonheid kwam de thuisploeg in blessuretijd van de eerste helft toch op voorsprong. Patrick Selvie kwam via een korte corner in balbezit. Hij omspeelde een tegenstander en krulde de bal onhoudbaar langs de Ouderkerkse keeper. Een enorme opsteker die uitbundig werd gevierd door de Zwanenburgers.

Bij aanvang van de tweede helft ging Ouderkerk driftig op zoek naar de gelijkmaker. Het kreeg in de 58e minuut een kopkans. Keeper Jonker van Zwanenburg stond succes echter in de weg. Hij was trouwens goed op dreef deze middag. Ook zijn spelhervattingen mochten er zijn. In de 20e minuut kon Zwanenburg een aanval van Ouderkerk overnemen. Het kwam er snel uit waarna Patrick Selvie opnieuw doeltreffend kon afdrukken. Daarna brak een slordige periode aan, vooral aan de kant van Zwanenburg. Het leek nerveus te worden van de toch wel comfortabele voorsprong. Ouderkerk kreeg wat kansjes, waarvan een toegekende strafschop in de 80e minuut de grootste was. Keeper Jonker koos echter de goede hoek en hield zijn ploeg daarmee knap overeind. Daarmee was de angel wel uit het spel van Ouderkerk; het geloofde er eigenlijk niet meer in. Zwanenburg had in de omschakeling en counter nog wel wat scherper mogen zijn, dan had het de voorsprong kunnen uitbreiden. Nu bleef het bij 2 - 0, een verdiende en zeer welkome overwinning voor de Zwanenburgers.