"Zwanenburg mist stootkracht voorin"

ZWANENBURG Trainer Edwin Eefting moest het vandaag doen zonder zijn aanvallers Rick van Veen en Tim Hollander. Deze Hollander heeft de afgelopen week tijdens de training mogelijk opnieuw zijn enkel gebroken. De komende week zal nader onderzoek plaatsvinden. Eefting noemt de vandaag gespeelde wedstrijd "matig, van beide kanten". Over het veld is hij ook niet te spreken: "Een zeer slecht veld, veel te hobbelig, maar goed daar hebben beide teams mee te maken". Beide teams doen vandaag niet heel veel voor elkaar onder.

Toch komt Wijk aan Zee na zo'n 20 minuten op voorsprong na enigszins schlemielig verdedigingswerk van Zwanenburg. Keeper Rene Jonker is op het schot vanuit de 2e lijn kansloos. Niet veel later is het 2 - 0 en dit doelpunt is nog knulliger: een van richting veranderd schot is onhoudbaar. Nog geen 5 minuten later doet Zwanenburg iets terug. Koen Piels brengt Patrick Selvie in scoringspositie en daarmee weet deze wel raad. Nog voordat het eerste half uur is verstreken staan beide teams weer op gelijke hoogte. Jordy Vierbergen benut een volgens Eefting enigszins makkelijk gegeven penalty. Kennelijk voelt ook de scheidsrechter nattigheid want nog voor de rust krijgt ook Wijk aan Zee een strafschop. Ook deze wordt onberispelijk benut.

In de tweede helft is Zwanenburg volgens Eefting "voetballend de bovenliggende partij, maar weten wij ook weinig kansen te creëren. Het ontbreekt ons vandaag gewoon aan stootkracht". Wijk aan Zee speelt regelmatig de lange bal en is daar in de 65e minuut succesvol mee. Het komt op een 4 - 2 voorsprong en ook daarna is Zwanenburg niet meer in staat om het de uitstekende keeper van Wijk van Zee, Danny Burgers echt moeilijk te maken. Eefting laat nog weten dat de eerder met 0 - 1 verloren thuiswedstrijd tegen koploper ZSGOWMS hoogstwaarschijnlijk moet worden overgespeeld op 15 februari. Dit zou te maken hebben met een onreglementair opgestelde speler. Wordt vervolgd.