Zwanenburg verliest thuis van negental van Hercules Zaandam (1 - 2)

ZWANENBURG Bij aanvang van de wedstrijd zit de spirit er echt wel in bij Zwanenburg. Keeper Rene Jonker coacht zich een ongeluk om zijn medespelers bij de les te krijgen en te houden. Die scherpte betaalt zich in de 10e minuut uit in een prima doelpunt: Mark Mul (vandaag de gevaarlijkste man bij Zwanenburg) kopte een bal door op Patrick Selvie die de bal rustig langs de keeper plaatste. Daarna gaat de wedstrijd gelijk op zonder noemenswaardige kansen. Zo rond de 30e minuut komt Hercules Zaandam op gelijke hoogte: Mul verspeelde de bal op de middenlijn waarna Cetin van Hercules Zaandam kan opstomen. Diens voorzet wordt eenvoudig binnen getikt. Ruben Karelse vervangt even daarna de geblesseerde Carl de Brouwer. Aanvallend maakt Zwanenburg daarna niet veel klaar. Er kruipt ook wat angst in de ploeg.

Het begin van de 2e helft is wel weer duidelijk voor Zwanenburg. Mark Mul krijgt eerst via een vrije trap en daarna met een kopballetje de beste kansen. Na 15 minuten in de 2e helft lijkt het wel of een paar spelers van Zwanenburg er doorheen zitten. Hercules Zaandam voert de druk op. Trainer Mehmet Simsek van Zwanenburg ziet dat goed en spoort zijn spelers dan ook aan ervoor te vechten. De laatste 20 minuten van de wedstrijd gebeurt er van alles: Middenvelder Daan de Graaf gaat voor in de strijd en weet een paar keer linksbuiten Tim Hollander te bereiken. Diens voorzetten worden echter goed verdedigd door Hercules Zaandam.

In de 35e minuut verliest een van de Zaandammers zijn zelfbeheersing nadat hij een vrije trap tegen kreeg. Hij wil de scheidsrechter aanvliegen, maar wordt nog net tegen gehouden door zijn medespelers. Hij mag douchen. Verschillende Zwanenburgse spelers willen daarna vol op de aanval gaan spelen, maar Simsek vindt dat nog te vroeg. Hij krijgt gelijk want nog geen 5 minuten later staat de 1 - 2 op het scorebord. Een vrije trap wordt eerst nog schitterend gekeerd door keeper Jonker, maar uit de voorzet die daarop volgt kan een Zaandamse speler ongehinderd binnen koppen. Een minuut later belandt een schot op de lat van keeper Jonker. 5 minuten voor tijd mag opnieuw een speler van Hercules Zaandam inrukken. Hij pakt zijn 2e gele kaart.

Zwanenburg zet nu alles op alles op de gelijkmaker te forceren. Tim Hollander is daar nog het dichtst bij. Hij kan op enig moment voor een bijna open doel binnenschieten. Jeffrey Lensen van Hercules Zaandam kan Hollanders schot met de buik keren en is daarmee de gevierde man. Even later beëindigt de matig fluitende scheidsrechter van Kampen de wedstrijd. Mark Mul en andere Zwanenburgse spelers liggen verslagen op de grond en slaan met de handen op het veld. Trainer Simsek beent teleurgesteld richting kleedkamer. Het is een zure nederlaag voor hem en zijn elftal. Om uit het dal te klimmen, is een overwinning nodig en wel snel. Volgende week treedt de hekkensluiter aan tegen de nummer éénnalaatst, Fortius.