• Jan Aukes

Zwanenburg wint voor zevende keer op rij

ZWANENBURG Vv Zwanenburg versloeg RCH met 1-3. Het team van trainer Mehmet Simsek kwam geen seconde in de problemen.

Al na enige minuten stond het 0-2. Vrijwel direct na de aftrap kon Joshua van Mauw de openingstreffer scoren. RCH moest twee minuten later accepteren dat Rick van Veen de tussenstand op 0-2 bracht. Simsek: "Dat is natuurlijk een hele fijne opening. Het was alleen jammer dat mijn manschappen daarna te veel gas terug namen. Er kwamen zelfs voor de tegenstander wat kleine kansen en dat was natuurlijk niet de bedoeling. Tijdens de pauze heb ik ze ervan overtuigd dat er meer inzet getoond moest worden."

De boodschap kwam redelijk over want RCH kon niet in de wedstrijd komen. Zwanenburg hield de bal heel rustig in haar bezit en creëerde af en toe wat kansen. Door Bas van Leijnden werd het duel definitief beslist. Vlak voor tijd mocht de thuisploeg nog een strafschop nemen en die werd benut: 1-3.

Simsek was na afloop een tevreden man. "Drie punten, geen blessures of schorsingen. We kunnen er volgende week weer volop tegenaan om de achtste winst van het seizoen te boeken."

Zwanenburg moet dan tegen MMO (Met Moeite Opgericht) uit Hoogmade. Beide teams hebben nog nooit eerder tegen elkaar gespeeld.