• Foto: Roy Beusker

    Roy Beusker

17 dansers, 8 spotlights, 1 droom: A Chorus Line

HOOFDDORP Ze willen maar één ding: een rol. Want alleen op het podium en in de spotlights voelen ze zich veilig. A Chorus Line vertelt het verhaal van zeventien jonge toptalenten en hun strijd om een felbegeerde rol. Bij de audities vraagt de regisseur de dansers naar hun levens. Na de eerste schroom te hebben overwonnen, geven ze zich bloot en delen ze hun persoonlijke verhalen over dromen, angsten en passie. Met één gemeenschappelijke drang: op het toneel staan. Om te ontsnappen uit een beladen verleden en de erkenning van het applaus te krijgen. Kijk mee bij hun audities en ervaar de emotionele drijfveren van ambitieuze, jonge dansers.

LOVENDE REACTIES A Chorus Line ontving 12 Tony Award-nominaties, en won er negen waaronder die voor Beste Musical. Daarnaast ontving de musical in 1976 de Pulitzerprijs voor drama en de New York Drama Critics' Circle Award voor Beste Toneelstuk. Nu komt deze successhow naar De Meerse, in een nieuwe Nederlandse versie.

De pers was unaniem laaiend enthousiast: "Overtuigende dansshow als musical" - NRC, "Jong talent straalt" - Telegraaf, "Jeugd overdondert in A Chorus Line" - Noordhollands Dagblad.

A Chorus Line is de voorloper van tv-talentenjachten als The Voice en So you think you can dance en brengt de afvalrace met bloed, zweet en tranen dichtbij. Door de briljante mix van zang, dans en meeslepend drama groeide A Chorus Line wereldwijd uit tot een publiekstrekker. Nummers als I Hope I Get It, I Can Do That, At the Ballet, Dance: Ten; Looks: Three, What I Did for Love en One oogstten internationale roem als musicalklassiekers. Regie & choreografie Martin Michel. Met: Edwin Jonker, Bettina Holwerda, Fleur Jagt, Esmée Dekker, Leon de Graaf e.v.a.

Deze musical is te zien op woensdag 15 en donderdag 16 februari, aanvang om 20.15 uur. Meer informatie is te vinden op www.demeerse.nl.