• Singer-songwriter Johan Vonk.

    Eigen foto

Bandjesavond Vennip Live in het Pier Kafé

NIEUW-VENNEP In het Pier Kafé van Pier K in Nieuw-Vennep vindt donderdag 20 september een nieuwe editie van bandjesavond Vennip Live plaats. Het programma begint om 20.00 uur. Entree is gratis.

Singer-songwriter Johan Vonk trapt Vennip Live af. Vonk is een man met passie voor muziek. Toen hij nog kind was, speelde hij al graag keyboard en drums. Later zijn daar ook piano en gitaar bijgekomen.

De liedjes die hij schrijft zijn zowel Engels- als Nederlandstalig, maar momenteel concentreert hij zich voornamelijk op de Nederlandstalige liedjes. Het liefst staat hij met zijn gitaar in zijn handen op een podium om zijn liedjes ten gehore te brengen maar hij speelt af en toe ook nog als drummer of gitarist.

Wie zich muzikaal wil laten verrassen is bij Johan Vonk aan het goede adres.

PLOTSELING Van 21.00 tot 21.45 uur staat Out of the Blue op het podium. Deze band is opgericht in 2010. Dat gebeurde op nogal plotselinge en toevallige wijze, wat de naam van de band verklaart. Out of the Blue speelt funky blues, maar er is een onderliggend verlangen naar 'muziek die de maatschappij tart'.

Vennip Live wordt vanaf 22.00 uur afgesloten door de band Blind Date. Deze poprockband met ambities speelt al een aantal jaren in de zelfde bezetting. Ze hebben een fikse reeks optredens op hun naam staan en blijven aan de weg timmeren. Blind Date speelt onder meer hits van U2, Queen, Patty Smith en Red Hot Chili Peppers, maar ook materiaal van Susan Detechi, Barrelhouse en Blof staan op de setlijst. Dit alles in de oerbezetting van zang, gitaar, toetsen, bas en drums.

INITIATIEF Vennip Live is een initiatief van Pier K en vindt iedere derde donderdag van de maand plaats in het Pier Kafé aan het Harmonieplein 2 in Nieuw-Vennep.

Doel is om Haarlemmermeerse en regionale bands een kans te geven van zich te laten horen. Entree is gratis. Kijk voor meer informatie op www.pier-k.nl.