• Désiree van Ommen

Bloesemfestival nieuw evenement

HAARLEMMERMEER Podium Duycker en Landgoed De Olmenhorst hebben sinds kort de handen ineen geslagen. Het Bloesemfestival op het landgoed in Lisserbroek dat op 30 april wordt gehouden is het eerste evenement dat het levenslicht ziet door de bijzondere samenwerking.

"We zijn al langer aan het oriënteren naar mooie en nieuwe locaties in de Haarlemmermeer waar we popmuziek naartoe kunnen brengen. We willen buiten onze eigen muren kijken," vertelt marketingcoördinator Emma Huiberts van Podium Duycker. "Zo hebben we ook al eerder popconcerten georganiseerd in de Jopenkerk in Hoofddorp en het Kunstfort in Vijfhuizen. Een uitdaging, zeker als het gaat om de techniek."

Podium Duycker streeft ernaar om nieuwe mensen aan te spreken met de concerten. Huiberts: "Belangrijk daarbij is ook om dit te doen in een andere sfeer. In een inspirerende omgeving. Samen kom je ook tot meer."

VERBONDEN Tijdens het Bloesemfestival, dat gratis toegankelijk is voor iedereen, worden cultuur, muziek en natuur met elkaar verbonden. Bij Landgoed De Olmenhorst wordt al 130 jaar fruit geteeld op biologische wijze. Op het hoofdpodium op het grasveld zal live muziek zijn. Ook zullen er een aantal kleinere podia verrijzen zoals voor de boomgaard en bij de kas. Het Bloesemfestival vindt plaats in het weekend dat duizenden appelbomen op het landgoed vol met bloesem staan. Bezoekers kunnen ook deelnemen aan verschillende activiteiten en workshops. Ook zullen er gratis rondleidingen zijn waarin verteld wordt over de groei van de vruchten op het landgoed.

DREMPEL VERLAGEN Sandra Willems van De Olmenhorst: "Wij hadden al heel lang de wens om iets met muziek te doen in de boomgaard. Tijdens een netwerkevent werd het initiatief geboren voor drie festivals in de levenscyclus van het fruit. Bloesem, groei en de pluk. We willen meer Haarlemmermeerders laten kennismaken met ons landgoed. Met de festivals willen we de drempel verlagen voor iedereen om een keer hier te komen genieten van een levendige sfeer midden de natuur."

Tijdens het vaderdagweekend van 18 juni wordt een boomgaardfestijn gehouden. Speciaal voor vaders met een bierproeverij, een uitdagende sportactiviteit en de stoer barbecue. "Op vele plaatsen in de boomgaard kan dan door de vaders gebarbecued worden. Een uitje voor het hele gezin," volgens Willems. In het najaar zullen Podium Duycker en Landgoed De Olmenhorst dan weer een muzikaal festival organiseren.

Bloesemfestival, 30 april van 12 tot 17 op Landgoed De Olmenhorst, toegang gratis.