• De band Remband speelt onsterfelijke muziek van muzikale helden. Inzet: Blondie.

    Eigen foto
  • Eigen foto.

Blondie en Remband op podium in Shack

OUDE MEER Tijdens een nieuwe undercoversessie staat vrijdag 15 juni in The Shack de Amerikaanse punkrockband Blondie centraal. Het optreden begint om 21.00 uur. Zondag is het de beurt aan de bekende gezichten van Remband. Zij treden vanaf 16.00 uur op.

De band Blondie werd in 1974 in New York opgericht. De muziek deed denken aan meidengroepen uit de jaren '60, een soort vrouwelijke versie van de Ramones. Ze braken in februari 1978 door in Europa met de single 'Denis', die in Nederland 3 weken op de eerste plaats van de hitlijst stond. Het succes werd vervolgd met hits als 'Presence dear', 'Picture this', 'Call me', 'Atomic, het disco-achtige 'Heart of glass' en natuurlijk de reggaecover 'The tide is high'. Ook maakte Blondie het eerste blanke rapnummer dat een grote hit werd, 'Rapture'.

De band staat volgende maand op het podium van de Zwarte Cross, maar laat eerst van zich horen in The Shack. De line-up bestaat uit Klaske Bos (zang), Jan Paul de Bondt (toetsen en gitaar), Gertjan van der Weerd (gitaar), Rutger Renden (bas) en Marco Overkamp (drums).

BEKENDE GEZICHTEN Op Vaderdag, zondagmiddag 17 juni, komen een aantal bekende gezichten naar The Shack, want dan is het podium voor Remband. Hans Millenaar, Remco de Hundt, Remco Millenaar, Ab Hansen en Ron Schalkwijk vormen sinds anderhalf jaar de band Remband. Dit vijftal speelt de onsterfelijke muziek van hun muzikale helden uit, voornamelijk, de jaren ’70.

Met veel enthousiasme en aandacht is gekozen voor de muziek waarin piano en Hammond centraal staan. Denk aan tijdloze nummers van artiesten en bands als Procol Harum, Styx, The Doors, Deep Purple en Joe Cocker.

Een perfecte middag dus om vader mee te nemen naar The Shack, een biertje te drinken en terug te gaan naar die onvergetelijk jaren ’70. De deuren gaan deze middag om 15.00 uur open, de band begint om 16.00 uur. Entree kost zowel vrijdag als zondag 10 euro.

Meer informatie is te vinden via de website van The Shack: www.the-shack.info.