• Andy Doornhein
  • Andy Doornhein

Brammetje Baas 'De (circus)show' in Het Oude Raadhuis

HOOFDDORP Ja, lieve mensen, daar is hij dan: Brammetje Baas! Een lief, gewoon, nooit saai, slim en grappig jongetje. Brammetje heeft heel veel vragen in z'n hoofd. Brammetjes hersenen zitten nooit stil, en hij zelf daarom ook niet. Hoeveel kopjes passen er op een stapel? Hebben mieren ook klaar-overs om veilig over te steken? Of kun je ze beter een handje helpen? Hoeveel woorden zijn er met een 'oe'? Hoe zou het zijn als álle woorden een 'oe' hadden? Brammetje (Broemoetjoe) is dromerig én druk. Soms is hij zó beweeglijk dat hij er zelf moe van wordt. (Misschien is hij toch niet zo'n heel gewone jongen.) Brammetje Baas is een show vol korte (circus)avonturen met jongleren, goochelen, acrobatiek, muziek en zang. Na het boek en de film is er nu ook dé theatershow! Naar de verhalen van Tamara Bos. Met Robbie Aldjufri als Brammetje Baas en Maria Noë als Pippa Poppeling. Regie: Pepijn Cladder. De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar en tie zien in Het Oude Raadhuis op zaterdag 24 september om 14 en 16 uur.

Robbie Aldjufri begon op zijn vijfde bij Circustheater Elleboog. Na vijftien jaar circustheater besloot hij zich te richten op toneel. Hij nam lessen bij theatergroep DOX en studeerde hierna een jaar Mime aan de Hogeschool voor de Kunsten van Amsterdam. In 2009 begon hij aan de Toneelschool en Kleinkunst Academie van Amsterdam. Vorig jaar was hij te zien in de jeugdtheatervoorstelling De Kleine Kapitein, naar de verhalen van Paul Biegel.

Maria Noë studeerde in 2001 af aan de Academie voor Kleinkunst aan de Hogeschool voor de Kunsten te Amsterdam. In 2009/2010 vertolkte Maria de rol van Annika in de productie Pippi zet de boel op stelten en werd voor deze rol genomineerd voor een John Kraaijkamp Musical Award. Ook was zij onder andere te zien in de televisieseries Sluipschutters, Taart en Flikken Maastricht.