• KIRSTEN VAN TEIJN -NOBEL 2018-2019

    Saskia Kerkhoff

Cabaretier Kirsten van Teijn pakt moderne clichés aan

HOOFDDORP In haar voorstelling 'Nobel' vertelt cabaretier Kirsten van Teijn over hoe we allemaal proberen het perfecte plaatje te creëren en daarbij massaal omvallen. Deze generatie mag niet mislukken! De voorstelling is te zien op donderdag 13 december om 20.30 uur in Het Oude Raadhuis.

Ze onderzoekt de waarheid achter moderne clichés zoals burn-out dertigers, Instagram-terreur en ouders die gaan scheiden. Kirsten bespreekt het verlangen naar het uitbreken uit benauwde patronen, die worden doorgegeven in families, maar ook de patronen van haarzelf en haar generatie. We zitten gevangen in onze eigen plaatjes en Kirsten wijst aan hoe schijnbaar onbelangrijke zaken een gevaarlijke kiem in zich dragen. 

Na de nominatie voor de Annie MG Schmidtprijs heeft Kirsten samen met haar gitarist Leon Sibum gekozen voor een vrije en nieuwe stijl in haar muzikale aanpak; rauwer en losser. Een schaamteloos, eerlijk en stijlvol muzikaal programma over hoe we leven in patronen. En hoe onze pogingen om het juiste te doen meestal stranden.