• GABRIELA*HENGEVELD

Chazia Mourali kruipt in de huid van Amerikaanse prinses

HOOFDDORP Chazia Mourali vertelt het verhaal van Allene Tew, een dappere, charmante Amerikaanse vrouw die via haar huwelijken tot de Europese adel toetrad. Ze was de eerste Amerikaanse prinses in Europa, vertrouwelinge van prins Bernhard en peettante van prinses Beatrix.

Pianist en regisseur Maarten van Veen vond muziek bij de intrigerende belevenissen van Allene en speelt werk van Amerikaanse componisten zoals Gerschwin, John Cage, Alan Hovhannes en Franse Impressionisten. De Amerikaanse Prinses is een gedramatiseerd toneelconcert over een sprookjesachtige vrouw die het leven wist te bespelen als een virtuoos zijn instrument. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Annejet van Zijl.

Het grote publiek kent Mourali van haar talloze radio- en televisieoptredens. Zij werkt op dit moment als onafhankelijke moderator, presentatrice, communicatietrainer en columniste. Pianist/dirigent Van Veen is artistiek leider van het Hortus Festival, directeur van het Rotterdamse DoelenEnsemble en artistiek directeur van de Murray Dranoff Foundation in Florida.

De voorstelling is donderdag 12 oktober te zien in Het Oude Raadhuis om 20.30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via de kassa van De Meerse, 023-5563707.