• Jos van Rooijen

Dave Warmerdam Band naar Duycker

HOOFDDORP Muziekliefhebbers en dan vooral liefhebbers van blues, jazz en fusion kunnen zaterdagavond 5 januari helemaal aan hun trekken komen. Dan verzorgt de Dave Warmerdam Band een muzikale New Years Party in Poppodium Duycker aan het Raadhuisplein in Hoofddorp.

"Een prachtige locatie om op te treden", aldus Dave Warmerdam die met zijn band al meerdere keren in het poppodium heeft gestaan. "We gaan er weer iets moois van maken." Die 'we' zijn Janne Timmer (vocals), Lars Hoogland (bass), Rick Van de Voort (drums), Otis Straatman (gitaar, hij vervangt tijdelijk Sonny Ray) en Dave Warmerdam (keys en vocals) zelf. Samen delen zij al weer een aantal jaren hun muzikale liefde voor blues en jazz.

Op het programma voor de New Years Party op 5 januari staan eigen nummers en bekende meezingers uit de Top 2000 die door de band overgoten worden met een 'jazzie' en bluesgeïnspireerde saus. "Onze stijl dus", aldus Dave die het een muzikale uitdaging vindt om popnummers zijn eigen 'touch' te geven. Een touch dus waarin blues en jazz duidelijk te herkennen zijn en meteen een sound die ook een jonger publiek aanspreekt.

"Door te kiezen voor nummers uit de Top 2000 wordt het dus een reis door de tijd van blues en jazz, maar dan wel in een eigen interpretatie", aldus de 18-jarige Dave die al op jonge leeftijd de piano ontdekte als hét instrument om zijn muzikale talent vorm te geven. Met succes, want in 2016 won hij met blueszanger Robbert Fossen de Dutch Blues Challenge en mocht hij daarom, met Fossen, optreden in het Amerikaanse Memphis in het kader van de International Blues Challenge. Vorig jaar mocht de Hoofddorper onder meer optreden tijdens het Concours Hippique en presenteerde hij zijn eerste cd, opgenomen met de Dave Warmerdam Band.

Poppodium Duycker opent 5 januari om 20 uur de deuren. Het voorprogramma met Dani Lee (zang en gitaar) begint om 20.30 uur, de Dave Warmerdam Band zelf, in de grote zaal, begint om 21.30 uur.

Kaarten kosten 6 euro in de voorverkoop (avond zelf 7,50 euro). Bestellen via www.duycker.nl.

Showhost is Arjen Galloway. De (zeker niet verplichte) dresscode: zeer feestelijk.