• Tino Martin

    William Rutten
  • YES-R

    Eigen foto

De donderdag en vrijdag van Meerlive

HOOFDDORP Nu de vakanties over zijn, maakt Haarlemmermeer zich op voor de 19e Meerlive. Van 13 t/m 16 september heeft hartje Hoofddorp weer een prachtig en grotendeels overdekt podium.

Met steun van de trouwe sponsors, zijn kosten nog moeite gespaard om er weer een spetterend muziekfeest van te maken. Ook nu zijn drie van de vier dagen gratis toegankelijk. Om deels in de kosten van de terrein overkappende, zon- en regen-buitenhoudende Perfect Sky te voorzien, zal ook dit jaar op zaterdagavond een kleine toegangsprijs gevraagd worden.

DONDERDAG treedt coverband ‘This is Beethoven’ op. Wie denkt dat het hier om klassieke muziek gaat, heeft het mis. This is Beethoven is in alle opzichten helemaal van nu en verzorgt optredens van een hoog niveau. Een energieke show met vele technische hoogstandjes, waarbij nummers van Beyonce, Michael Jackson, maar ook Bruno Mars voorbij komen, evenals de Pop-, Dance-, R&B- en Rock hits vanaf de 90-er jaren. Naast de muzikanten en vocalisten bestaat het optreden uit een enorme led-video-projectie, die helemaal past bij het nummer dat op dat moment gespeeld wordt.

YES-R begon al jong met rappen en ontwikkelde zich in een allrounder op velerlei gebied. Natuurlijk is hij bekend van het nummer Leipe Mocro Flavour met Ali B, maar dat hij meer kan, bewees hij met Rampeneren, Hey Schatje, Uit Elkaar, Onbereikbaar en vorig jaar verscheen zijn EP El Patron met meerdere gastbijdrages. Yes-R is ook met regelmaat en succesvol te zien in films en op tv.

John McRaven geldt inmiddels als de Meerlive DJ en voelt tijdens zijn live sets de sfeer en wat het publiek wil horen feilloos aan.

En dan is er grande dame Ruth Jackott. De Surinaamse die destijds via een -niet door haar gewonnen- talentenjacht toch in de spotlights kwam en sindsdien een prachtige carrière kende. Als solo-artieste, maar ook als zangeres bij orkesten als de The Skymasters en het Metropole Orkest. Verder vertolkte zij rollen in musicals als A Night At The Cotton Club en Cats. Een Gouden Harp en deelname aan het Songfestival, het zijn feiten die ook in haar Bio staan, net als haar vele albums, optredens met bekende artiesten als Oscar Harris, René Froger, Gerard Joling, Paul de Leeuw en haar gastrol bij de Toppers. Kortom een veelzijdig artieste.

VRIJDAG Wanneer je als artiest de Ziggo Dome plat speelt hoor je zeker op het Meerlive-podium. Tino Martin is dan ook meer dan welkom in Hoofddorp. De zanger die al op jonge leeftijd furore maakte en dat sindsdien alleen maar verder uitbouwde. Hij won talentenjachten, was finalist in de Soundmix Show en verkocht later het Haagse Concertgebouw uit met zijn live optredens met orkest. Wat volgde was een reeks optredens, nieuwe nummers en mooie uitdagingen. Hij neemt deel aan SBS 6’s Bloed, Zweet en Tranen, verkoopt de Schouwburg van Amstelveen uit, bestormd de hitlijsten, staat voor een volle Heineken Music Hall, Ziggo Dome, Theater Carré en het AFAS Circustheater.

Een andere -inmiddels internationale- grootheid is Glennis Grace. Zij begon op jonge leeftijd tijdens een optreden van Julio Iglesias en maakt nu furore tijdens de Amerikaanse versie van Got Talent. In de tussenliggende periode was er sprake van een fantastische carrière met optredens in de Soundmixshow (als Whitney Houston) en het Songfestival. Glennis zingt Nederlandstalig, maar maakt ook deel uit van de Ladies of Soul. Kortom een geweldig afwisselend oeuvre, waar zij uit kan kiezen tijdens haar optreden in Hoofddorp.

Vrijdagavond maken we ook kennis met The Originals. Zij spelen louter verzoeknummers en doen dat op een onovertroffen en super enthousiaste manier. Dus denk nu alvast maar na over het nummer dat ze voor jou mogen spelen? Deze avond zal ook John McRaven optreden.

Volgende week meer over de linu-up van Meerlive op zaterdag en zondag.