• Pr.
  • Pr.

De Tuinkamer opent dubbel expositie 'Licht, kleur en beweging'

HOOFDDORP Galerie De Tuinkamer opent vrijdag 24 november de dubbel expositie 'Licht, kleur en beweging' van Hanneke Muijs-Hoksbergen, Linda van Huffelen en Nora van Klingeren. Bij deze expositie werkt de galerie, voor het eerst, samen met Meerglas aan de Paxlaan.

Hanneke Muijs-Hoksbergen maakt abstracte werken en daarbij gebruikt ze allerlei attributen die fungeren als kwast. De zwierige lijnen in twee lagen geven haar werk een krachtige dynamiek. Ze werkt op canvas, papier, perspex en aluminium en gebruikt acryl, verschillende soorten inkt en paraffine. De abstracte beelden en symbolen zijn een weerspiegeling van haarzelf en gebeurtenissen in haar leven en verblijf in Afrika en het Midden-Oosten.

Onder de naam Glasuniek maakt Linda van Huffelen met de glasfusie techniek sculpturen, objecten en schalen in glas. Haar werk begint met een beeld, emotie of een woord om daarna te bedenken hoe ze dat in een glazen object kan vormgeven. Bij het ontwerpen is doorvallend licht voor haar heel belangrijk en daarbij speelt ze met reflecties en combinaties van transparant en doorschijnend glas.

Nora van Klingeren, van oorsprong architect, maakt wandtextiel van vervilte wol en handgeschilderde en gezeefdrukte zijde. Deze combinatie geeft structuur en diepte aan haar werk. De wandkleden variëren sterk in maat, van 20 cm2 tot vele tientallen m2, en vormen een kleurrijke compositie met moderne materialen zoals metaal, hout of glas.

Zij exposeert bij Meerglas aan de Paxlaan, omdat bij deze locatie haar werken het beste tot hun recht komen. Haar sjaals en de kleine viltwerken in passe par tous zijn ook verkrijgbaar via haar webshop.

De werken van Hanneke en Nora zijn te zien bij Galerie De Tuinkamer, Wilsonstraat 61, open op vrijdag en zaterdag van 10 tot 17 uur en op afspraak. Meerglas is open op werkdagen van 9 tot 17 uur en op zaterdag van 9 tot 13 uur.

De werken zijn te koop. In overleg met de exposanten gaat een deel van de opbrengst naar Justice and Care, een stichting die slachtoffers van mensenhandel opspoort, bevrijdt en ondersteunt. Zo biedt de stichting nazorg aan verkrachte vrouwen in India en voert rechtszaken tegen internationale criminele netwerken.

De officiële opening op vrijdag 24 november staat gepland om 16 uur. Voorafgaand aan de opening is er gelegenheid met de kunstenaars te spreken.

Zie tevens www.galeriedetuinkamer.nl.