• UDP_01113FD.psd

    Francois Duhamel

Deze week bij Cinemeerse: film over rellen in Detroit

HOOFDDORP In Cinemeerse draait vanaf donderdag een indrukwekkende film, gebaseerd op ware gebeurtenissen. De film speelt zich af tijdens de door rassenverschillen gedreven '12th Street rellen' die de stad Detroit in de zomer van 1967 in de ban hielden.

DETROIT Detroit is de nieuwste film van de veelgeprezen Oscar winnares Kathryn Bigelow (Zero Dark Thirty, The Hurt Locker). Tijdens een van de grootste en meest dodelijke volksopstanden uit de geschiedenis kwamen destijds 43 mensen om, 189 raakten gewond en maar liefst 7.200 werden gearresteerd. De film Detroit zoomt in op één specifiek incident dat tijdens de rellen plaatsvond in het Algiers Motel. Daar worden drie Afro-Amerikaanse burgers doodgeschoten door de (blanke) politie van Detroit, de staatspolitie en leden van de National Guard. Star Wars-acteur John Boyega speelt de Afro-Amerikaanse beveiliger Melvin Dismukes. Hij raakt bij het incident betrokken en lijkt geheel machteloos wanneer hij door de blanke betrokkenen wordt aangewezen als de moordenaar.

MISFIT Misfit is een high school komedie en gaat over Julia (Djamila), een meisje dat in Amerika woont en na jaren weer terugkeert naar Nederland. In Amerika had ze een perfect leventje: ze was populair, had een goed bekeken vlog en veel vriendinnen. Haar leven staat op zijn kop als ze in Nederland door de VIP squad, de drie populairste meisjes van de school, als 'Misfit', een buitenbeentje, wordt bestempeld. Als de kans zich voordoet om naar Amerika terug te keren pakt ze die dan ook met beide handen aan, ook al moet ze daarvoor op school een ingewikkeld dubbelleven leiden. De film van regisseur Erwin van den Eshof is gisteren in première gegaan.

DE LEGO NINJAGO FILM In dit grote Ninjago filmavontuur komt de jonge Lloyd, alias de Groene Ninja, samen met zijn vrienden in actie in de strijd om Ninjago Stad. De film van regisseur Charlie Bean ging woensdag in première.