• Kenneth Branagh stars in Twentieth Century Fox’s “Murder on the Orient Express.”

    NICOLA DOVE

Deze week bij Cinemeerse: mysteries en familieruzies

HOOFDDORP Een mysterieuze treinreis, een onverwacht vaderschap en terugkerende familieruzies. De zalen van Cinemeerse bieden deze week weer een grote variatie.

MURDER ON THE ORIENT EXPRESS Wat begint als een uitbundige treinreis door Europa ontvouwt zich al snel tot één van de meest stijlvolle, spannende en huiveringwekkende mysteries ooit. Murder on the Orient Express is gebasseerd op de roman van bestseller-auteur Agatha Christie en vertelt het verhaal van dertien vreemden gestrand in een trein, in een situatie waarin iedereen een verdachte kan zijn. Voor één man is het een race tegen de klok om de puzzel op te lossen, voordat de dader weer toeslaat. Kenneth Branagh regisseert en leidt een sterrencast van onder meer Penélope Cruz, Willem Dafoe, Judi Dench, Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, Daisy Ridley, Josh Gad en Marwan Kenzari. De film gaat donderdag 9 november in première.

OH BABY Liedjesschrijver Ruben (Gijs Naber) neemt het leven niet al te serieus en de liefde al helemaal niet. Als hij na de onverwachte dood van een scharrel de vader blijkt te zijn van haar acht maanden oude zoon, staat zijn leven compleet op zijn kop. Zonder enige voorbereiding heeft Ruben van de ene op de andere dag de zorg over baby Oscar. Alsof dat nog niet ingewikkeld genoeg is, besluit zijn losbollige nieuwe schoonzus Lucy (Hanna van Vliet) dat ook zij voor haar neefje wil zorgen … desnoods met Ruben erbij. Regisseur van de komediefilm is Thomas Acda. De film gaat donderdag in première.

DADDY'S HOME 2 Nadat vader Dusty (Mark Wahlberg) en stiefvader Brad (Will Ferrell) in de hitkomedie Daddy's Home continu met elkaar op de vuist gingen, lijken ze in dit vervolg eindelijk de strijdbijl begraven te hebben. Samen bereiden de mannen een kerstfeest voor hun kinderen voor. Als Dusty's vader (Mel Gibson) en Brads vader (John Lithgow) ten tonele verschijnen, komen de familieruzies echter weer boven drijven. Regisseur van de komediefilm is Sean Anders. Ook deze film gaat donderdag in première.