• Jack English

Deze week in Cinemeerse

HOOFDDORP Liefhebbers van spanning kunnen deze week bij Cinemeerse terecht bij de films The Snowman en The Foreigner. Zijn die films toch te heftig? Dan is er altijd nog Barbie - Dolfijnenmagie.

THE SNOWMAN Wanneer hoofddetective Harry Hole de vermissing van een vrouw tijdens de eerste sneeuwval van de winter onderzoekt, vreest hij dat een seriemoordenaar weer actief is. Michael Fassbender is inspecteur Harry Hole in de angstaanjagende thriller The Snowman, gebaseerd op de bestseller van de Noorse schrijver Jo Nesbø. Fassbender wordt bijgestaan door onder andere Rebecca Ferguson en JK Simmons in deze nieuwe film van regisseur Tomas Alfredson. Met de hulp van een briljante nieuwe collega (Ferguson) legt de agent een verband tussen zaken van tientallen jaren geleden en deze lugubere nieuwe zaak. Ze moeten de gewetenloze dader opsporen voordat het weer gaat sneeuwen en hij opnieuw zal toeslaan. Deze thriller is in zijn geheel op lokatie in Noorwegen opgenomen. De film gaat donderdag 2 november in première.

THE FOREIGNER The Foreigner is een strakke actiethriller met in de hoofdrollen Jackie Chan en Pierce Brosnan. Wanneer de dochter van een Chinese restauranteigenaar in Londen wordt vermoord door IRA terroristen en de politie geen actie wil ondernemen, besluit haar vader er alles aan te doen om haar dood te wreken en zelf voor gerechtigheid te zorgen. Regisseur is Martin Campbell. De film gaat 2 november in première.

BARBIE - DOLFIJNENMAGIE In dit vrolijke onderwateravontuur gaan Barbie en haar zusjes op bezoek bij Ken. Hij loopt deze zomer stage bij een koraalrif waar onderzoek naar dolfijnen wordt gedaan. Natuurlijk gaan de zusjes lekker duiken en het rif verkennen. Plotseling stuiten ze op dolfijnen in alle kleuren van de regenboog. De dolfijnen zijn hard nodig om te voorkomen dat er iets ergs gebeurt met het koraal. Ook deze film gaat 2 november in première.

Foto: Agent Harry Hole legt een verband tussen zaken van tientallen jaren geleden en een lugubere nieuwe zaak.