• Eigen foto

Erasmus Trio met prachtig romantisch zondagmiddagconcert

HOOFDDORP Het Erasmus Trio is opgericht door de pianist Thomas Herrmann en geniet internationale bekendheid. Het trio is vernoemd naar de kosmopoliet en vrijdenker Desiderius Erasmus. Net als Erasmus heeft het trio, dat bestaat uit een Duitse pianist, een Wit-Russische violiste en een Chinese celliste, altijd open gestaan voor nieuwe ideeën en impulsen en is nog steeds fris, levendig en vol ideeën. Het trio behoort dan ook tot de meest toonaangevende pianotrio’s van Europa. Afgelopen jaar vierden zij het 25-jarige jubileum.

Op het zondagconcert in Het Oude Raadhuis, te zien op zondag 8 april om 14 uur, zal het trio nocturnes van Bloch, delen uit de ‘Acht Stücke’ van Bruch, de Noorse dansen van Grieg en delen van de ‘Vier jaargetijden’ van Piazzolla ten gehore brengen. Het belooft een bijzondere middag te worden. Met: Thomas Herrmann op piano, Vera Laporeva op viool en Xiaojia Xu op cello.

In 1991 had de jonge pianist Thomas Herrmann een droom en een visie. Hij wilde een pianotrio oprichten wat later internationaal bekend zou kunnen worden, maar vooral wilde hij de waanzinnige mooie muziek voor pianotrio op het hoogste niveau kunnen spelen. Het begon allemaal in Duitsland, waar het trio in januari 1991 voor het eerst aan een jeugdconcours meedeed (Jugend Musiziert) en ook meteen in de prijzen viel. Na het winnen van een prijs op het internationale Charles Hennen Concours en het debuut daarna in het Concertgebouw van Amsterdam bleef het Erasmus Trio in Nederland.