• Eigen foto

Esther Scheldwacht Kees Hulst schitteren in 'Laatste paar dagen'

HOOFDDORP Een toneelstuk voor een man, een vrouw en een teckel. Een verhaal over een ontmoeting. Over liefde die heel plotseling toeslaat. Over een leven dat eindigt en een leven dat begint. Na drie solo's: 'De Sunshine Show', 'Op een Mooie Pinksterdag' en 'Helga Maria Baumgarten' schreef Esther Scheldwacht  een "Ontroerende dialoog over onvoorziene liefde" (Theaterkrant). De voorstelling is te zien op vrijdag 9 november om 20.30 uur in de kleine zaal van Schouwburg De Meerse

Een man op leeftijd wordt op de intensive care binnengebracht. Het is Rein Tas, een zonderling die, zo blijkt al snel, niet lang meer te leven heeft en zijn laatste dagen in het ziekenhuis zal doorbrengen. Hij wordt verzorgd door de verpleegkundige Engeltje Donderdag, die zich steeds meer over hem ontfermt en op het laatst niet meer van zijn zijde wijkt. Door de samengebalde tijd komen haar hoofdpersonages razendsnel tot een kern en tot elkaar. Immers, tijd voor onzin is er niet. "Een juweel van een voostelling", schreef de Volkskrant en gaf de voorstelling 4 sterren.

In  2010 won Kees Hulst de Louis d'Or, de belangrijkste toneelprijs voor de beste mannelijke hoofdrol, voor zijn rol in 'Tirza' naar de roman van Arnon Grunberg. Naast theater is hij regelmatig te zien in films en televisieprogramma's als 'Rundfunk' en meest recentelijk in 'Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen' waarvoor hij een Gouden Kalf heeft gewonnen. Esther Scheldwacht werkte als actrice en theatermaakster 25 jaar bij het RO Theater. Eerder stonden Scheldwacht & Hulst samen in De Meerse met de voorstelling 'Hoe Mooi Alles', gebaseerd op het leven van Leo en Tineke Vroman.