• demeerse.nl

Expositie De Droomfactor

HOOFDDORP Gastcurator Co van Gasteren opent zondag 10 maart tussen 17.00 en 19.00 uur in De Meerse Galerie, Raadhuisplein 3, de nieuwe expositie De Droomfactor.

Co van Gasteren: "Onder de noemer De Droomfactor worden een aantal kunstenaars samengebracht die misschien niet direct een onderlinge verbintenis hebben, maar als groep wel een bepaalde visie uitdrukken. De tien deelnemende kunstenaars liggen mij na aan het hart. Zij vertrekken ieder op eigen wijze vanuit een droom, een persoonlijke visie. Zij scheppen hun eigen universum die de beschouwer kan ondergaan, ervaren en die daar een eigen interpretatie aan kan geven. Soms is de droom directe aanleiding, soms is het de manier van werken, maar steeds speelt zij mee in de manier waarop hun wereld vorm krijgt. Er is ruimte voor interpretatie, maar zweverig wordt het nooit. De verbeelding varieert van streng geometrisch tot surrealistisch en een geurinstallatie, met alle gradaties daartussen. Door deze kunstenaars samen te brengen wil ik een expositie maken waarin de beschouwer kan rondlopen en zich kan verwonderen en laten meevoeren. Kijk, ruik en onderga."

DEELNEMERS Beth Namenwirth schilderijen: intieme ruimtes in een eigen wonderlijke wereld. Anita Mandemaker objecten: de kwetsbaarheid van het individu. Gerard van der Horst gouaches: de gedroomde geometrie. Marinus Fuit aquarellen: discipline in een strenge wereld. Eric van Spronsen beelden: de harde regelmaat. Aad Berlijn schilderijen en tekeningen: de abstractie van onnavolgbare verhalen. Co van Gasteren schilderijen en tekeningen: de droom en de onverwachte werkelijkheid. Peter Bes tekeningen en objecten: mens, ruimte, leegte. Irene Grijzenhout keramische objecten: ook de dieren doen mee. Frank Bloem geurinstallatie: het rijk der geuren.