• Galerie Kunst 2001

Expositie schilderijen en meubels

BADHOEVEDORP In Galerie Kunst 2001 vindt van vrijdag 18 mei tot en met zondag 24 juni een tentoonstelling plaats met schilderijen van Marjan Nagtegaal en houten meubels van Kien Hertoghs. De expositie wordt ''een verlangen naar rust, ruimte en recycling' genoemd.

Op de schilderijen van Marjan Nagtegaal is een veelheid aan technieken te zien met aquarel als basistechniek. Kien Hertoghs is in deze tentoonstelling gefocust op het recycle design. De tentoonstelling wordt geopend op zondag 20 mei om 16 uur. Galerie Kunst 2001 is gevestigd is het Dorpshuis Badhoevedorp en wekelijks geopend van vrijdag tot en met zondag van 13 tot 17 uur. De expositie is ook op tweede pinksterdag, maandag 21 mei te zien.

Na haar opleiding aan de Koninklijke Academie in Den Haag, werkte Marjan Nagtegaal eerst alleen met aquarel. De aquarelleertechniek werd aangevuld met gemengde technieken, zoals inkt, olieverf (later acrylverf) en krijt waarmee haar kunst heftiger en dynamischer werd. Acryl gaf later wel de mogelijkheid om lagen over elkaar te schilderen. Vervolgens heeft zij ook de monotype op doek ontwikkeld, een manier om structuren en lijnen af te drukken op doek. De belangrijkste thema's in het werk van Nagtegaal zijn het landschap en de mens. Ontstaan na vele reizen in het Midden Oosten (woestijn) en ruige gebieden in Schotland en Ierland.

Beeldend kunstenaar Kien Hertoghs (Maastricht 1957) is de drijvende kracht achter K studio dat staat voor hergebruik op een authentieke manier, een tegenwicht in de jungle van overconsumptie. Zij is thuis in veel disciplines, zowel twee- als driedimensionaal, maar tegenwoordig gefocust op het recycle design, omdat dat veel uitdaging en voldoening geeft. Sprookjesachtige meubels met echte takken, alsof de meubels opnieuw boom worden. De combinatie van ruige takken met keurig geschaafde kringloopkastjes is verrassend dynamisch.