Filmhuis: Rode kater verandert leven straatmuzikant

NIEUW-VENNEP Filmhuis Pier K draait A Street Cat Named Bob, vrijdag 26 januari om 20.00 uur aan het Harmonieplein.

A Street Cat Named Bob is gebaseerd op het hartverwarmende, waargebeurde verhaal van de straatmuzikant James Bowen. Na een moeilijke jeugd, heeft Bowen een leven als dakloze achter zich gelaten en probeert hij af te kicken van zijn heroïneverslaving. Als hij in de hal van zijn flat een gewonde rode kater vindt, verandert dat zijn leven. Hij kan geen eigenaar ontdekken en besluit het dier te verzorgen tot hij beter is.

Wanneer Bob echter weer op eigen pootjes kan staan, blijft hij trouw aan James en wijkt niet meer van zijn zijde. Bob vergezelt hem naar zijn werk als straatmuzikant en verkoper van de daklozenkrant en via Youtubefilmpjes worden de twee beroemd.

Filmhuis Pier K is onderdeel van Pier K, centrum voor kunst en cultuur en gevestigd aan het Harmonieplein in Nieuw-Vennep. Een kaartje kost 8 euro en is inclusief één consumptie in de pauze. 65-plussers en CJP'ers ontvangen 1,50 euro korting.

Kaartjes zijn te reserveren via www.pier-k.nl of 023-566 95 65 (op werkdagen). Daarnaast zijn de kaartjes te koop op de avond zelf.