• Bij de auditiedag kunnen talenten zich ontplooien.

    Bob Geilings

Grote Auditiedag in Duycker in augustus

HOOFDDORP Aan alweer de zevende editie van de creatieve bootcamp, mag een selectie jongeren uit Atlanta (VS) en 30 jongeren uit Haarlemmermeer deelnemen. Tijdens de bootcamp krijgen ze les in onder meer scenarioschrijven, ontwerpen en acteren.

In enkele weken tijd creëren de deelnemers gezamenlijk een eigen theaterstuk en voeren ze deze uit voor publiek in Schouwburg de Meerse. Ze krijgen zo een unieke kans om talenten te ontwikkelen, hun netwerk uit te breiden en gebruik te maken van de ervaring van alle betrokken professionals: uit zowel binnen- als buitenland.

Om voor deze bootcamp geselecteerd te worden, kunnen geinteresseerden zich inschrijven voor De Grote Auditiedag. Deelname kan met een leeftijd tussen de 12 en 18 jaar. De winnaars van deze dag gaan door naar Bootcamp 7.0 en een aantal gelukkigen kunnen zelfs een scholarship winnen (ter waarde van 1.200 Dollar) in Atlanta. In Atlanta mogen zij deelnemen aan het Youth Creates programma bij het Amerikaanse theatergezelschap 7 Stages. Deelnemers die de scholarship naar Atlanta winnen doen ook mee aan Bootcamp in Nederland. De Bootcamp in Amerika vindt plaats tussen 25 juni en 26 juli.

Op De Grote Auditiedag op maandag 20 augustus worden verschillende workshops verzorgd, onder begeleiding van docenten. Deelnemers krijgen de kans om zich te ontwikkelen op het gebied van dans, theater en muziek. Na het groepsgedeelte krijgt iedere deelnemer één minuut de tijd om daarin zijn of haar talenten te presenteren. Hier mogen ze zelf invulling aan geven.

Aan het eind van de dag worden deelnemers geselecteerd om deel te nemen aan Bootcamp 7.0 en bekend gemaakt wie er daarvan naar de Bootcamp in Amerika mogen. De komende maanden wordt er actief gescout voor Bootcamp bij talentenavonden in Haarlemmermeer. Maar iedereen kan zichzelf ook aanmelden voor de auditiedag, door een e-mail te sturen (met de motivatie) naar bootcamp@duycker.nl.