• Maria Callas accompagnée par l'Orchestre National de l'ORTF, dirigé par Georges Prêtre, au studio 102 de la Maison de la Radio pour l'émission télévisée - les Grands interprètes - réalisée par Gérard Herzog

    Chevrier, Georges
  • Eigen foto
  • Eigen foto

Het levensverhaal van operalegende Maria Callas in Het Oude Raadhuis

HOOFDDORP Maria Callas is misschien wel de beroemdste operazangeres ooit. Achter de diva ging een gevoelige ziel met een roerig leven schuil, wat zich uitte in innig doorleefde zang die door merg en been ging. De documentaire 'Maria By Callas' vertelt haar levensverhaal. De voorstelling is te zien op zondag 4 november om 20 uur in Het Oude Raadhuis.

Veertig jaar geleden stierf operalegende Maria Callas in haar Parijse appartement, sterk vermagerd en alleen. Na de dood van de grillige diva bleef de nieuwsgierigheid naar de mens achter de publieke persoonlijkheid bestaan. Modefotograaf Tom Volf sprak uitvoerig met Callas' vrienden – onder wie dirigent Georges Prêtre en haar beste vriendin Nadia Stancioff – en brengt onbekende foto's, brieven, homemovies en behind the scenes-opnamen bij elkaar.

Volf beschikte over meer dan zestig uur interviews en unieke documentaire beelden voor zijn film over de misschien wel allergrootste operazangeres van de 20ste eeuw. Hij begon het Callas-project in 2013 en reisde de hele wereld over om met collega's, vrienden en vakmensen te praten over leven en werk van de vrouw die meer dan alle andere beroemde operazangeressen het publiek emotioneel wist te raken.