Iktoon brengt honkbal en kunst bij elkaar

HOOFDDORP Nog een paar dagen en dan is iktoon, de opvolger van de Week van de Amateurkunst (WAK), al weer voorbij. Een maand met allerlei onverwachte samenwerkingen op kunstgebied in de vorm van exposities, voorstellingen, workshops en optredens. Zelfs in een honkbalstadion.

Dat laatste ondervonden bezoekers van een van de thuiswedstrijden van Hoofddorp Pioniers die, geheel onverwacht, jonge dansers zagen optreden op de tribune, die toegezongen werden of die verrast werden met klassieke muziek. En wat te denken van het Hammond orgel waarop korte deuntjes gespeeld werden tussen de inningen door. Een beetje volgens de Amerikaanse methode, maar dan toch weer anders.

Het klassieke deel werd overigens verzorgd voor aanvang van de wedstrijd in het restaurant en op de tribune. De dans- en zangoptredens van Meer Dance Events tijdens de momenten dat de teams wisselden van aanval naar verdedigen waren op de tribune. In de hal exposeerden tijdens iktoon Trudie Noordermeer, Rietje Stahli en Dicky Treur met schilderijen.

Het Academie kamerorkest stond onder leiding van Eric Waerts en wie het terug wil zien/horen, kan naar youtube. Zoekzin is 'Iktoon bij Hoofddorp Pioniers' (of www.youtube.com/watch?v=KP7gyp6AL4g)

Laatste optreden in het kader van iktoon is het Blaasorkestenfestival op zondag 2 juli van 12 tot 17 uur bij Pier K. Tot 17 uur.