• Merlijn Doomernik

Isabelle van Keulen speelt Astor Piazzolla in 'Grand Tango!'

HOOFDDORP Als Isabelle van Keulen tango's van Astor Piazzolla speelt, reiken muziekjournalisten naar superlatieven: "De crème de la crème", "verplichte kost voor vrienden van exquise tangomuziek". Het is repertoire waar zij met hart en ziel van houdt. De voorstelling is te zien op woensdag 2 mei om 20.15 uur in de grote zaal van Schouwbrug De Meerse.

Samen met bandoneonist Christian Gerber, winnaar van onder andere de Deutsche Schallplattenpreis, veelzijdig pianist Ulrike Payer en de charismatische contrabassist Rüdiger Ludwig maakte ze een alom bejubelde tango-cd. Op de vervolgcd 'Grand Tango!'  klinkt de tango vurig, streng, maar ook broeierig. Precies zoals het moet. Piazzolla's meeslepende melodieën en bloedstollende ritmes raken het hart: zinnelijk en virtuoos.

In 2011 richtte Isabelle van Keulen haar eigen ensemble op, om Astor Piazzolla's meesterwerken uit te voeren op het hoogste technische en muzikale niveau. Met haar kwartet overtuigde zij het publiek vanaf het allereerste optreden. 'Tango!' (2013) werd bejubeld door de internationale pers. De tweede cd werd in 2015 met even groot enthousiasme ontvangen.

Van Keulen wond vele prijzen en werkte met beroemde dirigenten als Riccardo Chailly en Valery Gergiev. Van 1997 tot 2006 was ze artistiek directeur van het Delfts Kamermuziek Festival en van 2009 tot 2012 van het Norwegian Chamber Orchestra. Van Keulen is jurylid van het AVROTROS-programma 'Maestro', waarin bekende Nederlanders een orkest dirigeren.