• pr

Jonge danstalenten van Het Nationale Ballet in De Meerse

HOOFDDORP Juniors Go Dutch is een even aantrekkelijk als uitdagend programma waarin we de sterren van de toekomst leren kennen via werk van Marius Petipa, Rudi van Dantzig, Toer van Schayk en Hans van Manen.

Verder wordt - het in 2015 speciaal voor de Junior Company gecreëerde en enthousiast ontvangen - Blink van Juanjo Arques opnieuw gedanst. Blink gaat over jeugd en energie en over de snelheid van de technologische wereld. Ten slotte staan er maar liefst drie wereldpremières op het programma. Nieuw werk van de aanstormende, jonge choreografen Wubkje Kuindersma en Peter Leung en een derde wereldpremière van choreograaf Ton Simons. Simons won in 2014 een Zwaan voor het duet Romance dat hij creëerde samen met fotografe Rineke Dijkstra in het programma Dutch Doubles (2014). Voor Juniors Go Dutch maakt hij een choreografie op muziek van de Russische componiste Sofia Gubaidulina.

Het Nationale Ballet, het grootste en beroemdste dansgezelschap van Nederland, heeft de Junior Company in het leven geroepen om jong danstalent te stimuleren. Het ensemble wordt gevormd door twaalf jonge, zeer talentvolle dansers; de helft daarvan is net een danscarrière begonnen bij Het Nationale Ballet, de andere zes zijn talenten van de Nationale Balletacademie. Ze hebben het allen in zich om uit te groeien tot de sterren van morgen. De jonge talenten dansen daarnaast mee in de grote producties van Het Nationale Ballet. Daarmee is de Junior Company dé springplank voor jonge dansers.

De Meerse grote zaal

Zaterdag 11 maart - 20.15 uur

www.demeerse.nl