Koper en hout op festival vol klassieke muziek

HOOFDDORP Blaas - Festival Klassieke Muziek belooft een weekend vol mooie voorstellingen voor jong en oud te worden. Het Amsterdam Brass Quintet (ABQ) is 10 en 11 november 'artists in residence' in Het Cultuurgebouw.

Een keer in de twee jaar wordt in Het Cultuurgebouw aan Het Raadhuisplein een festival voor klassieke muziek georganiseerd. Vrijdag 10 en zaterdag 11 november staan de koperen en houten blaasinstrumenten centraal. Er is een gevarieerd programma samengesteld. Blaas is gericht op kennismaken, deelnemen aan en vooral genieten van klassieke muziek.

10 NOVEMBER Het uitdagende openingsconcert wordt gespeeld door het ABQ. De muzikanten hebben Laura Trompetter uitgenodigd om samen met hen een spannend programma te spelen. Op een eigentijdse wijze worden bekende en oude parels uit de klassieke muziek ten gehore gebracht. Werk van Verdi, Bach, Gesualdo, Vivaldi en modernere stukken komen voorbij waarbij het slagwerk en het koper het ene moment fluisteren en het andere schallen. Met een uniek slotstuk in samenspel met vele blazers (trompetspelers) uit Haarlemmermeer en omgeving. De voorstelling begint om 20.30 uur, een kaartje kost 18 euro.

11 NOVEMBER Zaterdagochtend om 10.00 uur en 11.15 uur speelt Het Wervelwind Ensemble de voorstelling Zwier voor de allerkleinsten muzikale bezoekers van 1 tot 4 jaar. Stap met vijf muzikanten in een muzikale zweefmolen. De wervelende klanken tillen je op en draaien je rond. In de geborgenheid van een kring trekt de elegante wals aan je voorbij, golven sierlijke melodieën heen en weer en veranderen de muzikanten in een zoemende bromtol of een schurende draaideur. Zwier is een luchtig spel van gulle klanken en bewegingen. Een muzikale ode aan zwieren. Een kaartje kost 11 euro.

Op de tweede avond van het festival gaan de 'artists in residence' wederom samenwerken met talentvolle blazers uit de regio. Amateurmuzikanten van onder andere de hobo, dwarsfluit, tuba, saxofoon, klarinet en trompet doen mee. Het resultaat is een magisch concert voor de hele familie. De voorstelling begint om 19.30 uur in Het Cultuurgebouw en een kaartje kost 10 euro. Kinderen tot 14 jaar betalen 5 euro. Informatie en kaartverkoop via www.hetcultuurgeobuw.nl.