• Bezoekers staan heerlijk droog onder Perfect Sky.

    import
  • Traditiegetrouw sluit Wolter Kroes Meerlive op zijn eigen manier feestelijk af.

    Eigen foto

Meerlive zaterdag en zondag

HOOFDDORP Meerlive vindt dit jaar van donderdag 13 tot en met zondag 16 september plaats op de vertrouwde plek in het hart van Hoofddorp. Om te kunnen voorzien in een deel van de kosten die de, terrein overkappende Perfect Sky met zich meebrengt, introduceerde de organisatie vorig jaar de betaalde zaterdag. Voor de toegang op die avond wordt een kleine (zeker in de voorverkoop) bijdrage in de toegang gevraagd. Daar staat dan weer een waanzinnig programma en een overdekt terrein tegenover.

Op zaterdag maakt Meerlive kennis met MAAN. De voornaam van de zangers die The Voice of Holland won en inmiddels is uitgegroeid tot een begrip binnen de muziekwereld. Met regelmaat lanceert de zangeres uit Bergen nieuwe nummers en treedt op tal van plaatsen met groot succes op. Ook zij kwam via een lokale talentenjacht voorzichtig in beeld. Trad tijdens haar schoolperiode op met een vriendinnenbandje en na het gymnasium besloot zij zich wat meer met de muziek bezig te gaan houden. En niet zonder succes, weten wij en haar Voice coach Marco Borsato nu.

Zij mogen ook dit keer niet ontbreken: Partyband TOF! Vanaf het allereerste begin zijn deze feestmakers onder leiding van Dennis Franke bij Meerlive betrokken en komen ieder jaar met veel plezier langs om het publiek te entertainen met hun veelzijdige repertoire. Variërend van top 40, naar feest, dance, nineties, dance classics maar ook hedendaags en nationaal. Stilzitten is geen optie.

Nog meer geweld uit het mooie Hoge Noorden, want ook Alex van der Zouwen komt naar Hoofddorp. Voor velen beter bekend als Kraantje Pappie. De rapper die het woord Feestie een andere dimensie gaf. Bekend ook vanwege zijn singles Boulimia, Waar is de Kraan, Feesttent, Pompen, De Manier en de diverse Crane albums. Hij trad inmiddels op in vele radioprogramma’s en bij alle grote festivals in binnen- en buitenland, nu gevolgd door Meerlive. Ook Topper René Froger zal dit jaar een optreden verzorgen. De DJ van dienst is deze avond Nick Sijmen.

De zondag begint om 13.00 uur met de Meerlive Talentenjacht. Genomineerde muzikale scholieren verzorgen hier een optreden en dingen uiteindelijk mee naar de Trofee, die later op de middag door Wolter Kroes zal worden uitgereikt. Tussen 13.00 en 14.00 uur is er ook de HappyKids Dance X-perience, waarbij verschillende dansgroepen demonstraties verzorgen. Dit is een initiatief van MeerDance en Dansschool Marcella van Altena.

Wat later op de middag is het tijd voor de Mannen van Oranje. Een uit Café Bolle Jan bekende zanger laat zich bijstaan door de muzikanten van de beste begeleidingsbands en samen maken zij er een onvergetelijke en bovenal feestelijke middag van. Medeorganisator en zanger Armand Fuchs is ook dit keer van de partij, evenals Ramon Sandbergen, Leo Nardell en uiteraard Yves Berendse. Traditiegetrouw sluit Wolter Kroes Meerlive op zijn eigen manier feestelijk af.

Volgende week zit in deze krant de Meerlive 2018 Special, met alle wetenswaardigheden over het Haarlemmermeerse muziekfeest dat van 13 tot en met 16 september in Hoofddorp plaatsvindt.