• Stefaan Temmerman

Metalheads heaven komt naar Duycker

HOOFDDORP De populaire metalband Spoil Engine komt op vrijdag 20 oktober naar Duycker. De band laat verschillende nummers van het nieuwste album 'Stormsleeper' horen. Om de 'metalheaven' compleet te maken treden de bands MagnaCult en START/OVER op in het voorprogramma. De deuren van het poppodium gaan om 20 uur open.

SPOIL ENGINE Deze vijfkoppige band uit België en Nederland begon in 2004 met het produceren van metal. Ze brachten 4 albums uit en zijn nu bezig met het promoten van hun nieuwste album 'Stormsleeper'. Het speciale aan dit album is de wisseling van zanger naar zangeres. Iris Goessens is tegenwoordig de front-vrouw van Spoil Engine en zorgt samen met de band voor metal gekheid!

MAGNACULT werd gevormd in 2005 toen vijf unieke rockers vanuit heel Nederland bij elkaar kwamen. De band bouwde gedurende drie albums een eigen geluid van deathmetal met een groove; een sound die op hun meest recente album 'INFINITUM' het beste tot zijn recht komt. Maak het zelf mee in Duycker!

START/OVER probeert met hun op djent en metalcore gebaseerde muziek een nieuwe sound neer te zetten. De band legt de focus op mooie melodieuze muziek, maar dan in een keihard jasje. Onlangs brachten ze hun nieuwste album "Laments" uit waarmee ze op weg zijn om de metalscene te veroveren.