Minifestival in bieb Hoofddorp-Floriande

HOOFDDORP Een groep meiden en jongens van kunstproject 'Beat the boxes' houdt zaterdag 16 juni een programma voor kinderen van 2 tot en met 6 jaar oud in de Bibliotheek Hoofddorp-Floriande. Daarnaast is er een expositie van de kunstwerken die deze jongeren de afgelopen weken hebben gemaakt. Dit alles binnen het thema 'Wat ik later worden wil'.

Kunstproject 'Beat the boxes' is voortgekomen uit een gesprek met de jongvolwassenen van 'Beschermd Wonen De Baron'. Dit is een locatie van RIBW K/AM in de wijk Sportdorp, waar jongeren onder begeleiding zelfstandig wonen. De bewoners gaven aan dat zij graag iets moois wilden maken, in gesprek willen met anderen en op een positieve manier en hun imago willen verbeteren in de wijk.

KUNSTPROJECT Pier K en de Bibliotheek Haarlemmermeer hebben vervolgens in samenwerking met de jongvolwassenen en RIBW K/AM een kunstproject opgezet waarin de deelnemers zich op twee manieren aan de wijk presenteren: 'Waar sta ik nu' en 'Waar wil ik naar toe'.

Tijdens zes workshops onder begeleiding van een kunstenaar en een jongerencoach hebben de deelnemers ieder twee kunstwerken gemaakt die zij graag presenteren aan de bewoners van Sportdorp. "Niet te geloven dat ik dit kan maken!", zo gaf een van de deelnemers aan. Een andere deelnemer liet weten niet te willen stoppen en zijn creativiteit verder te willen ontwikkelen. Zoals de beeldend kunstenaar zei: "Je kan alles aan, zolang je jezelf de tijd gunt en je ervoor inzet."

ACTIVITEITEN De opening van de expositie is om 15.00 uur in de Bibliotheek Hoofddorp-Floriande. Vanaf 15.30 uur zijn er ook allerlei activiteiten te doen voor kinderen van 2 tot en met 6 jaar oud. Zij kunnen kijken naar de kindertheatervoorstelling 'Rupsje Nooitgenoeg', knutselen of zich voor laten lezen. Entree is gratis.

Meer informatie is te vinden via de website www.debibliotheekhaarlemmermeer.nl.