• De 35 talenten zijn hard aan het oefenen voor de voorstelling van januari.

    Monique Hoffmann

Musical Joseph komt naar Hoofddorp

HOOFDDORP De musical Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat keert terug naar de Nederlandse theaters. Musical 2.0 brengt de voorstelling in januari 2019 exclusief naar Schouwburg De Meerse.

De repetities zijn in volle gang op de twaalfde etage van het Amsterdamse World Fashion Centre. Dennis Piek kijkt tevreden naar wat er op de vloer gebeurt. Uit meer dan 350 auditieaanmeldingen zijn 35 talenten uit het hele land geselecteerd om mee te doen aan de musical. De uit Hoofddorp afkomstige producent aanschouwt hen met trots: "In september zijn we gestart met de repetities en sindsdien werken we iedere zondag keihard om een geweldige voorstelling neer te zetten. Het is nu al fantastisch om te zien."

TOPTALENTEN Tien jaar geleden was de voorstelling over Joseph en zijn bijzondere gave om dromen te kunnen verklaren ook al in Nederland te zien. Toen waren er hoofdrollen voor Freek Bartels en Renée van Wegberg. Dit keer bestaat de cast – ze zijn tussen de negen en twintig jaar oud – uit de musicalsterren van de toekomst. Van minder talent is echter geen sprake. Piek: "Veel castleden hebben al ervaring met het spelen in professionele producties, zoals The Sound of Music, Annie, Billy Elliot en Ciske de Rat. Anderen hebben met diezelfde grote passie voor het musicalvak hun ervaring opgedaan in het school- en verenigingscircuit. We zijn onwijs trots om met zo'n getalenteerde groep te kunnen werken."

LAAT JE DROOM BESTAAN Ondertussen zet regisseur Mark van Haasteren de laatste puntjes op de i van een nieuwe scène. "Veel kinderen en jongeren hebben de behoefte én de potentie om hun talent binnen een professionele omgeving te ontwikkelen. Ik wil ze die kans graag geven", zegt hij na afloop.

Van Haasteren, eerder al regisseur van Efteling-musicals als De Gelaarsde Kat en kinderregisseur van onder meer Ciske de Rat en The Bodyguard, ziet in JOSEPH de perfecte thematische aansluiting bij zijn doel. "Het?finalenummer uit JOSEPH heet 'Laat je droom bestaan'. Wanneer je jonger bent, droom je vrijer. Heb je grootse dromen over een leven vol met kansen en mogelijkheden??Alles kan in je dromen! Alle leerlingen dromen van een professionele?carrière in het musicalvak. Hoe mooi is het dan dat wij met deze voorstelling hun droom een stapje dichterbij kunnen brengen?"

Ook choreograaf Marleen de Vries, zangcoach Pien van Gerven en regieassistent Milco Feijnenbuik werken hieraan mee. Op afstand creëren Joël Toeange en Roland Lemlijn respectievelijk de kostuums en het lichtontwerp.

Aan het eind van de dag kijkt Piek terug op de geslaagde repetitiedag: "Het duurt nog een kleine twee maanden tot de première, maar als ik kijk waar we nu zijn met de repetities, durf ik nu al te zeggen dat het een heerlijke voorstelling voor de hele familie beloofd te worden."

Op 12, 13 en 20 januari 2019 is de voorstelling te zien in de grote zaal van De Meerse. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.demeerse.nl of bel naar de kassa op 023 – 55 63 700.