• Eigen foto

Nieuw museum dichterbij met schenking van 400.000 euro

CRUQUIUS De Bankgiroloterij schenkt Haarlemmermeermuseum De Cruquius 400.000 euro voor de nieuwbouw. Directeur Elise van

Melis (tweede van links) kreeg de cheque vorige week uit handen van Robert ten Brink. Nu komt er echt een vernieuwd museum in en rond het gemaal. Het moet het hele verhaal van de strijd tegen het water vertellen, van het ontstaan van de polder tot toekomstige ontwikkelingen rond waterbeheersing.

Haarlemmermeermuseum de Cruquius is aantrekkelijk voor nationale en internationale bezoekers vanwege de bijzondere geschiedenis en de centrale ligging van de Haarlemmermeerpolder. De grote bijdrage van Bankgiroloterij brengt het nieuwe museum binnen handbereik. De basis van de financiering voor de nieuwbouw werd gelegd door de gemeente Haarlemmermeermuseum met een toezegging van twee miljoen euro. Haarlemmermeermuseum de Cruquius haalde zelf een miljoen euro op via de Bankgiroloterij, meerdere fondsen, particulieren donaties en sponsors waaronder de Rabobank.

Voor het laatste deel van de benodigde 4.140.000, ten behoeve van voorzieningen voor de vrijwilligers en educatie, trekken het museum en de gemeente Haarlemmermeer samen op. Foto: Jurgen Jacob Lodder.